Succesvolle Europese kampioenschappen voor Team SD Worx

Succesvolle Europese kampioenschappen voor Team SD Worx

22/08/2022

De Europese kampioenschappen zitten erop. De rensters van Team SD Worx waren succesvol en Marlen Reusser en Lotte Kopecky verzamelden samen drie Europese titels. Bekijk hier een overzicht van de Europese kampioenschappen van de rensters van Team SD Worx.

Gekoppelde wedstrijd: Europees kampioenschap wegwielrennen - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Marlen Reusser Lonneke Uneken Christine Majerus

Baanwielrennen opende de Europese kampioenschappen. Van Team SD Worx kwamen Lonneke Uneken en Lotte Kopecky in actie. Lonneke Uneken werd tiende in de puntenkoers en achtste in de koppelkoers. Lotte Kopecky ging al bij de eerst mogelijke kans met goud aan de haal. De Belgische had gekozen om op het baanwielrennen te focussen en die keuze pakte goed uit. Kopecky won meteen goud op de eliminatie. 

Een dag later voegde ze daar een Europese titel puntenkoers aan toe. Als wereldkampioene domineerde ze de puntenkoers en nam ze drie rondes voorsprong. In het omnium – haar laatste nummer – werd de race lang onderbroken. Kopecky kon daardoor niet het voordeel van haar grote motor uitspelen en eindigde op een vierde plaats.

Kopecky: “Dit was een succesvolle driedaagse op de baan. Ik voelde meteen dat de benen goed waren. De gouden medaille in de eliminatie gaf me een boost. Ik had niet verwacht dat ik de puntenkoers op die manier zou winnen. Als wereldkampioen ook nog… Deze titels had ik mentaal na een minder Tour de France Femmes nodig.”

Foto's Kopecky: Credit Face Peeters

Vervolgens stond het Europees kampioenschap tijdrijden op het programma. Uittredend kampioene Marlen Reusser was erop gebrand haar titel te verdedigen. Hoewel zij geen optimale voorbereiding kende, kwam ze goed voor de dag. De Zwitserse pakte in de eerste 700 meter al 11 seconden op uitdager en wereldkampioene Ellen Van Dijk en gaf het niet meer af. Aan de meet hield ze 5.77 seconden over. “Mijn communicatie werkte niet, dus ik wist niet hoe ik ervoor stond. Ik ben tevreden dat ik mijn trui behoud”, aldus Reusser.

Foto's Reusser: Credit Getty Images

Laatst op het programma stond de wegrit. Demi Vollering moest verstek geven nadat ze nog te veel last had van haar val in de Tour of Scandinavie. Wel van de partij waren Marlen Reusser, Elena Cecchini en Christine Majerus. In een erg snelle race waarin het aanvallen regende, deed Cecchini kopwerk in dienst van Elisa Balsamo. In de toch onvermijdelijke sprint was het Italië tegen Nederland in een millimeterspurt tussen Elisa Balsamo en Lorena Wiebes. De 23-jarige Nederlandse trok aan het langste eind en is de nieuwe Europees kampioene.

“Ik durfde pas te juichen toen het echt zeker was. Ik wist het niet, ik was te gefocust op de streep. Er stond veel druk op en dus ben ik blij dat ik het kon afmaken”, zei Wiebes, die vanaf 2024 voor Team SD Worx uitkomt. Beide Europese kampioenes rijden volgend seizoen dus dus in de kleuren van SD Worx.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×