Supersapiens sponsort nummer één team in het vrouwenwielrennen

Supersapiens sponsort nummer één team in het vrouwenwielrennen

02/06/2022

Atlanta - 2 juni 2022 - Supersapiens en Team SD Worx kondigen met trots een partnerschap aan voor het raceseizoen 2022. Met Abbott's Libre Sense Glucose Sport Biosensor levert Supersapiens innovatieve inzichten om Team SD Worx te helpen hun glucosespiegels te optimaliseren voor training en herstel. De Nederlandse ploeg sloot het seizoen 2021 af als 's werelds nummer één team met overwinningen in de klassiekers en een podium sweep in de Giro d'Italia Donne. Dit partnerschap bewijst dat ze niet zelfgenoegzaam zijn en proactief op zoek zijn naar elk voordeel om die titel te behouden.

"Team SD Worx is gewoon een van de beste teams in de wielersport. Ze zijn toegewijd aan het ontwikkelen en ondersteunen van de snelste vrouwen in de sport. Ze hebben het nummer één programma gebouwd door het grootste talent en de beste technologie aan elkaar te koppelen. Supersapiens is vereerd om samen te werken met een organisatie die zo'n duidelijke visie op winnen heeft. We zijn toegewijd om hen te helpen beter te worden als individu en als team," zegt Phil Southerland, CEO en oprichter van Supersapiens.

De samenwerking tussen Supersapiens en Team SD Worx is ontstaan nadat Olympisch gouden medaillewinnares en tweevoudig UCI-wereldkampioene op de weg Anna van der Breggen een vroege en gepassioneerde adopteerder van de technologie werd. De voormalige prof, die eind 2021 met pensioen ging na een sublieme carrière als een van de grootste renners aller tijden, fungeert nu als Sport Director en een waardevol onderdeel van de technische staf van Team SD Worx. Team SD Worx is het seizoen 2022 begonnen met een team bestaande uit Chantal van den Broek-Blaak, Lotte Kopecky, Marlen Reusser, Blanka Vas en Demi Vollering, die allemaal een beslissende rol spelen binnen de ploeg.

"Team SD Worx hanteert een hands-on, individuele aanpak om de vaardigheden van elke rijder te ontwikkelen en hen tot de beste atleet te maken die ze kunnen zijn. Bij Supersapiens erkennen we dat de behoeften van elke atleet uniek zijn," zei Southerland. "Met het Supersapiens systeem en de kracht van real-time glucose zichtbaarheid, zal Team SD Worx in staat zijn om hun atleten te voorzien van innovatieve inzichten rond brandstof en voeding om sterkere prestaties en sneller herstel te helpen ontsluiten."

Supersapiens, aangedreven door Abbott's Libre Sense Glucose Sport Biosensor, helpt atleten de timing en hoeveelheid van koolhydraatinname te optimaliseren om de stabiliteit van hun glucoseniveaus te maximaliseren, het bevorderen van metabole efficiëntie en aanhoudende energie.

Omdat optimale brandstofvoorziening voor iedereen anders is, en glucosespiegels niet alleen door voedsel worden beïnvloed, maar ook door zaken als stress en opwinding of hoogte, is effectief energiebeheer bijna onmogelijk zonder real-time glucosezichtbaarheid. Met Supersapiens kunnen atleten van Team SD Worx beter begrijpen wat hun lichaam aan brandstof nodig heeft op een persoonlijk niveau en ontdekken ze de meest stabiele en duurzame brandstofbronnen, en de optimale timing en hoeveelheid brandstof, voor hun individuele behoeften. Buiten de competitie kan glucosemanagement deze atleten helpen hun herstel en slaap te verbeteren.

"Supersapiens helpt ons de best mogelijke voedingsstrategie te ontwikkelen. Je kunt zoveel trainen als je wilt, maar het is allemaal voor niets als de voeding niet goed is. Supersapiens speelt een cruciale rol in het helpen van atleten om de best mogelijke versie van zichzelf te worden," aldus Van der Breggen. 

Team SD Worx, dat bijna halverwege het seizoen 2022 is, is het jaar op indrukwekkende wijze begonnen en heeft al 11 overwinningen en 23 podiumplaatsen behaald. In het kader van deze dominante start won Vollering onder meer elke etappe en het algemeen klassement in Itzulia Baskenland en Brabantse Pijl en werd hij tweede in de Amstel Gold Race en Omloop Het Nieuwsblad. Kopecky won Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen en werd tweede in Parijs-Roubaix. 

Het Nederlandse team blinkt uit in het balanceren van ervaring met jeugd, en een hoogtepunt voor het seizoen 2022 zal de eerste editie van Le Tour Femmes zijn, die meer dan 1.000 kilometer zal beslaan over acht etappes en op 24 juli van start gaat in de Eiffel Tour in Parijs.

Supersapiens, aangedreven door Abbott's Libre Sense Glucose Sport Biosensor, levert innovatieve inzichten rond glucosegegevens om atleten te helpen weloverwogen voedingsbeslissingen te nemen rond training en herstel. Supersapiens is het eerste over-the-counter energiemanagementsysteem dat is ontworpen om het verband tussen sport, glucosespiegels, energie en prestaties te visualiseren en te begrijpen.

Supersapiens is in september 2020 gelanceerd voor het publiek en het Supersapiens-systeem, inclusief de Libre Sense Glucose Sport Biosensor van Abbott, stelt sporters in staat om elke minuut automatisch hun glucosespiegels via Bluetooth naar de Supersapiens-app te ontvangen. Deze gegevens kunnen worden bekeken op Supersapiens app of hun baanbrekende wearable apparaat, de Supersapiens Energy Band, die de eerste en enige prestatie wearable is die in staat is om glucosegegevens rechtstreeks van de Libre Sense Glucose Sport Biosensor uit te lezen.

Het Supersapiens-systeem, gebaseerd op de Libre Sense Glucose Sport Biosensor van Abbott, is nu verkrijgbaar in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over de volledige lijn van Supersapiens producten en aankoop van Abbott's biosensor vindt u op www.supersapiens.com.

Over Supersapiens

Supersapiens wil het meest invloedrijke sportmerk van het decennium worden. Ze ontwikkelen innovatieve inzichten rond glucose die positieve gedragsverandering bij atleten stimuleren en betere prestaties en herstel ontsluiten. 

De Libre Sense Glucose Sport Biosensor van Abbott is bedoeld voor sporters om hun glucoseniveaus te meten. Wanneer de biosensor met een compatibel product wordt gebruikt, kunnen atleten hun glucoseniveaus en hun atletische prestaties met elkaar in verband brengen.

Het Supersapiens-systeem, met inbegrip van de Libre Sense Glucose Sport biosensor van Abbott, is niet bedoeld voor medisch gebruik en is niet bedoeld voor gebruik bij de screening, diagnose, behandeling, genezing, vermindering, preventie of controle van ziekten, waaronder diabetes. 

Het Supersapiens-systeem, met inbegrip van de Libre Sense Glucose Sport Biosensor van Abbott, is niet te koop in de VS en is alleen verkrijgbaar in bepaalde landen. Ga voor een volledige lijst met referenties en veelgestelde vragen naar onze Education Hub en Knowledge Base.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×