Demi Vollering pakt gele trui na ijzersterke individuele tijdrit

Demi Vollering pakt gele trui na ijzersterke individuele tijdrit

“Geel pakken in mijn eigen regio is speciaal”

14/08/2024

Na de twee etappes op één dag in de Tour de France Femmes heeft Demi Vollering enigszins verrassend al de  gele trui om haar schouder. De titelverdedigster reed met een gemiddelde snelheid van 50,95 kilometer per uur de 6,3 kilometerlange tijdrit door het centrum van Rotterdam en sloeg daarmee een dubbelslag in eigen regio: de ritzege en de gele trui. “Dit is super speciaal. Ik ga dit nooit vergeten. We gaan deze trui met hand en tand verdedigen.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Demi Vollering: “Ik had deze zege niet zien aankomen. Ik dacht dat de tijdrit te kort voor me was. Ik was ook heel relaxed. Ik dacht: net iets té relaxed misschien, want ik deed twee kleine powernaps tussen de twee ritten in. Voor zo’n korte tijdrit moet je echt wakker zijn en alert. Maar het pakte goed uit. De gele trui in eigen land pakken was een droom van me. Daarom was ik emotioneel op het podium. Ik zag zo veel vrienden en familie staan en iedereen riep mijn naam. Sport is emotie. Je werkt zo hard voor je doelen. Er zijn veel mensen rondom jou die je steunen en enorm veel voor je doen. Als je dan de gele trui pakt, komt dat boven.”

“Ik zal deze gele trui zeker proberen te verdedigen. Op woensdag staat de rit met start in Valkenburg naar Luik op het programma. De finale is een kopie van Luik-Bastenaken-Luik. Dit is sowieso een belangrijke etappe voor het algemeen klassement op het programma. Ik had vooraf gedacht dat de Tour hier pas echt zou beginnen. Mijn ploeggenoten Mischa Bredewold, Blanka Vas, Christine Majerus en Niamh Fisher-Black hebben al twee dagen continu in de wind gereden om ons veilig te houden. Ik wil hen dan ook bedanken voor al het werk. Hopelijk zijn ze hersteld van de inspanningen. Ik kijk er nu al naar uit om in het geel te starten in Valkenburg.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×