Demi Vollering eindigt tweede in Rodez, Lotte Kopecky behoudt gele trui

Demi Vollering eindigt tweede in Rodez, Lotte Kopecky behoudt gele trui

“Een klein beetje tijd gewonnen”

26/07/2023

Demi Vollering eindigde in de straten van Rodez als tweede achter Yara Kastelijn, de enige renster die voorop wist te blijven uit de vroege vlucht. In de vierde etappe van de Tour de France Femmes naar Rodez bestookten de rensters voor het algemeen klassement elkaar, maar grote verschillen werd er niet gerealiseerd. Een bedrijvige Lotte Kopecky behoudt haar gele trui, Demi Vollering sluipt via een ferme eindsprint acht seconden weg van haar concurrenten. “Al bij al is dit een geslaagde dag voor Team SD Worx”, concludeerde Lotte Kopecky.

In de vierde etappe van de Tour de France Femmes kreeg een grote groep veel speelruimte van het peloton. Op zo’n veertig kilometer van het einde bedroeg de voorsprong nog zo’n tien minuten. Team SD Worx had Christine Majerus voorin. “Zij is natuurlijk super sterk, maar de voorsprong was op een gegeven moment wel echt groot. Dus hebben Elena Cecchini en Lorena Wiebes namens onze ploeg op kop van het peloton de achtervolging op gang gebracht. Later hebben ook nog Marlen Reusser en Mischa Bredewold veel werk verricht, waardoor de voorsprong slonk”, vertelde Demi Vollering.

Lotte Kopecky toonde zich een belangrijke ploeggenote voor Vollering. Ze viel verschillende keren aan, waarna ze een tijdlang alleen voor het peloton reed in achtervolging op de grote groep. Kopecky: “Ik probeerde Demi te helpen door vooruit te geraken. Ons hoofddoel blijft de Tour de France Femmes winnen met Demi. Ik had gehoopt dat zij naar me toe zou kunnen springen en dat we zo de tegenstand onder druk konden zetten.”

Demi Vollering: “Ik kwam niet echt weg uit de achtervolgende groep. Zo’n lange en zware etappe hakt er in en haalt wat van de explosiviteit weg. Ik was blij met hoe Lotte die klim over kwam. Mentaal helpt het om zo’n sterke ploeggenote in de groep met favorieten erbij te hebben. Uiteindelijk haalden we nog diverse rensters van de vroege vlucht in. De finale beklimming naar de finish in Rodez was super chaotisch. Ik twijfelde of ik gewonnen had, maar blijkbaar zat er nog iemand voor me. Ik win in het klassement toch acht seconden op mijn voornaa

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×