Lotte Kopecky sprint naar derde plaats in Rosheim

Lotte Kopecky sprint naar derde plaats in Rosheim

“Ik moest de benen stil houden, hier zat meer in”

29/07/2022

In Rosheim reed Team SD Worx naar een vierde podiumplek in deze Tour de France Femmes avec Zwift. Lotte Kopecky was op zo’n 22,5 kilometer van de streep betrokken bij een valpartij, waarna ze na een snelle achtervolging naar een derde plaats sprintte, na Marianne Vos en Marta Bastianelli. “Hier zat meer in. Ik raakte wat ingesloten waardoor ik mijn sprint niet vol kon inzetten”, zegt de 26-jarige Belgische renster.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Lotte Kopecky Marlen Reusser Chantal van den Broek-Blaak Christine Majerus - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Team SD Worx had de etappe goed onder controle. Christine Majerus maakte deel uit van de vroege vlucht, die pas in de lokale ronde terug werd gegrepen. In in het peloton zat het team goed gegroepeerd voorin. Maar op 22,5 kilometer van de streep zag de situatie er plots penibel uit toen Lotte Kopecky samen met Lorena Wiebes en Marlen Reusser ten val kwam in de afdaling. “Ik denk dat Lorena een wiel raakte voor haar. Het gebeurde op heel hoge snelheid, dus ik had geen tijd meer om te reageren en vloog er vol over”, zegt Lotte Kopecky. “Ik heb een harde klap op mijn hoofd gekregen, maar ik ben oké.”

Waarna de Belgische renster vol de achtervolging in zette. “Ik voelde me best goed vandaag, dus ik wilde graag mee sprinten. Of die inspanning mijn sprint beïnvloedde, weet ik niet. Door de crash kreeg ik een adrenalineshot, wat niet slecht was. Plantur-Pura bood me wat hulp om terug te keren, waarvoor dank. Ik wist dat er alleen nog twee korte klimmetjes volgden. Dus ik vocht om terug te keren.”

Waarna ze naar haar tweede podiumplek sprintte in deze Tour de France Femmes avec Zwift. “Ik eindig derde, maar er zat meer in. Ik zat goed gepositioneerd voor de S-bocht, maar dan kwam de sprinttrein van Trek-Segafredo plots door op de linkerkant, waardoor ik ingesloten zat en wat posities verloor. Ik moest de benen stil houden, daarna ging ik nog vol aan en sprint ik uiteindelijk naar de derde plaats. Hier houd ik een beter gevoel aan over.”

De klassementsrensters van Team SD Worx raakten niet betrokken in de valpartij. Demi Vollering en Ashleigh Moolman-Pasio bereikten zonder kleerscheuren de finish. “Dit was een heel snelle etappe, maar we bleven goed samen als een team. Demi Vollering en ik staan er goed voor. We kijken al uit naar morgen”, zei Ashleigh Moolman-Pasio in een korte reactie. Team SD Worx won ook deze etappe het teamklassement, voor de derde keer deze Tour de France Femmes.

Marlen Reusser is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor een extra controle. 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×