Demi Vollering rijdt naar knappe tweede plaats in Le Markstein en pakt de bergtrui

Demi Vollering rijdt naar knappe tweede plaats in Le Markstein en pakt de bergtrui

"Ik had op meer gehoopt, maar Annemiek was sterker"

30/07/2022

Demi Vollering was de enige die op de Petit Ballon in het spoor kon blijven van een ontketende Annemiek Van Vleuten. Die laatste legde een moordend tempo op, waarna Vollering haar een col verder op één kilometer van de top van de Platzerwasel moest laten gaan. De 25-jarige renster van Team SD Worx reed vervolgens naar een tweede plaats in de rit én in het algemeen klassement. Ze neemt ook de bergtrui over. “Dit was zo zwaar, maar ik mag ook wel tevreden zijn. Annemiek was gewoon sterker.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde rensters: Demi Vollering

Al heel vroeg in de rit plaatste Annemiek Van Vleuten een aanval, waar alleen Demi Vollering haar kon volgen. De renster van Team SD Worx beet zich vast in het wiel en kwam als eerste boven op Le Petit Ballon. “Ik wilde Annemiek onder druk zetten in de afdaling, dus versnelde ik net boven de top.”

Van Vleuten gaf geen krimp en op de Col du Platzerwasel verhoogde ze opnieuw het tempo. Op één kilometer van de top brak Vollering. “Had ik maar ietwat langer in haar wiel kunnen blijven, maar het ging niet meer. Ze reed zo’n grote versnelling, waarop ik wattages haalde die voor mij maximaal zijn. Toch voelde ik me nog altijd best goed, maar vervolgens versnelde Annemiek nog meer, waardoor ik op de pedalen moest gaan staan. Daarop verzuurden mijn benen compleet. Toen dacht ik: damn, dit wordt écht een heel zware en lange dag. Er kwam geen eind aan. Het was trap voor trap, dus ik reed mezelf helemaal leeg.”

Vollering verweerde zich kranig en hield een groepje met Cecilie Uttrup Ludwig, Kasia Niewiadoma en Juliette Labous op 1’50”. Daardoor start ze in de afsluitende rit als tweede in het algemeen klassement én in de bolletjestrui van het bergklassement. Daarin heeft ze één punt voorsprong op Annemiek Van Vleuten. “Ik ga mijn tweede plaats absoluut verdedigen. Die trui vind ik ook heel mooi. Ik ga er echt voor strijden om hem te behouden. La Super Planche des Belle Filles is een klim die me normaal goed ligt, dus ik hoop dat ik het bergklassement kan winnen.”

Anna Van Der Breggen

“We wisten dat het een gevecht ging worden voor het algemeen klassement. Dat brak al los op de eerste klim. Demi had echt een goede dag. We hadden gehoopt dat ze tot aan de top van de tweede klim bij Annemiek kon blijven. Ze heeft heel goed stand gehouden erna. Ze reed een lange solo. Dit is een resultaat waar ze trots op mag zijn.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×