Ashleigh Moolman-Pasio sprint bergop naar derde plaats in Épernay

Ashleigh Moolman-Pasio sprint bergop naar derde plaats in Épernay

“Goede generale voor de Vogezen”

26/07/2022

In de derde etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift gingen de klassementsrensters in de glooiende champagne-streek al de strijd met elkaar aan. Team SD Worx was na de Côte de Mutigny op 15 kilometer van de finish goed vertegenwoordigd voorin met Ashleigh Moolman-Pasio en Demi Vollering in een groep van zeven. In de afdaling van deze klim ging Vollering onderuit door grind op de weg, maar ze kon redelijk snel weer aansluiten van voren. Uiteindelijk sprintte Ashleigh Moolman-Pasio naar een derde plek reed in Epernay. “Dit is bemoedigend voor wat nog komt.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

In de derde rit van Reims naar Epernay gooide Ashleigh Moolman-Pasio de knuppel in het hoenderhok op de Côte de Mutigny, waarmee ze een elitegroepje vormde met Demi Vollering, Annemiek Van Vleuten, Elisa Longo Borghini, Mavi Garcia, Kasia Niewiadoma, Liane Lippert en Silvia Persico.

In de afdaling wilde Demi Vollering vervolgens het tempo gaan bepalen, maar ze ging vanaf de koppositie onderuit in een bocht. Voorin was de samenwerking niet optimaal en Demi Vollering jaagde vol in de achtervolging op de kopgroep, waarna ze samen met Marianne Vos en Cecilie Uttrup Ludwig de aansluiting maakte. Op de allesbeslissende laatste helling sprintte Ashleigh Moolman-Pasio naar de derde plaats, na Cecilie Uttrup Ludwig en Marianne Vos.

Ashleigh Moolman-Pasio was tevreden met haar derde plaats. “Ik voelde me echt sterk. We namen het initiatief vandaag, zoals we vooropgesteld hadden. Jammer dat Demi Vollering in die bocht onderuit ging, want we zaten in een optimale situatie. Vervolgens hield ik in en wachtte ik tot Demi opnieuw kon komen aansluiten. Waarna het een tactisch steekspel werd. Kasia Niewiadoma ging vroeg aan en ik reageerde meteen, waarna ik even moest gaan zitten. Ik probeerde nog, maar helaas kwam ik net te kort voor de winst. Toch haal ik hier veel vertrouwen uit. Het gevoel zat goed vandaag, dus dat geeft vertrouwen voor wat komt.”

Demi Vollering kwam met de schrik vrij. “Door het los liggende grind was de weg op die plek net een ijsbaan. Ik dacht dat ik die bocht goed instuurde en dat de snelheid precies goed zat, maar ik gleed onderuit. In de achtervolging heb ik vervolgens veel energie gestoken, die ik tekort kwam om nog echt mee te sprinten voor de zege. Wellicht zat er anders wel meer in. Ik hoop dat er nog een paar mooie dagen aankomen voor ons.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×