Team SD Worx start de Tour de France met een derde plek voor Lotte Kopecky

Team SD Worx start de Tour de France met een derde plek voor Lotte Kopecky

"Dit geeft vertrouwen voor morgen"

24/07/2022

De eerste etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift betekende een mijlpaal voor het vrouwenwielrennen. Met de aankomst op de Champs-Elysées kregen de sprinters de uitgelezen kans om te zegevieren. Lotte Kopecky sprintte naar een derde plek na de Lorena Wiebes en Marianne Vos. “Toch ben ik tevreden, dit geeft vertrouwen voor wat komt.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

De eerste etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift startte onder de Eiffeltoren. Van daar ging het naar de lokale rondes. Onderweg controleerde Team SD Worx en was het steevast alert voorin te vinden. Naast de gele droom met Demi Vollering en Ashleigh Moolman-Pasio, gaat Team SD Worx met Lotte Kopecky ook voor de groene trui. Ze won de tweede tussensprint en ook in de eerste tussensprint sprokkelde ze punten. Bij de eindsprint moest ze Lorena Wiebes en Marianne Vos voor zich dulden. “Toch ben ik tevreden. Ik heb belangrijke punten gepakt, dat was ook het plan, dus ik ben toch tevreden.” 

Kopecky staat 2de in het puntenklassement en mag morgen de groene trui aan. “Het is heel mooi dat ik die iconische trui morgen aan mag. Dit geeft veel vertrouwen voor wat nog komt in deze Tour. Het was wat nerveus, maar uiteindelijk viel het allemaal wel nog mee. Er lagen niet zo heel veel bochten in het parcours, dus dat maakt het makkelijker. De sfeer was mooi, ik kijk al uit naar het vervolg. Mijn belangrijkste kansen om een etappe te winnen, moeten nog komen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×