Gemengde gevoelens bij Lotte Kopecky die zich verzekert van groene trui na derde plaats in Blagnac

Gemengde gevoelens bij Lotte Kopecky die zich verzekert van groene trui na derde plaats in Blagnac

“Er zat misschien wel meer in”

28/07/2023

Voor de zesde etappe op rij eindigde Team SD Worx in de top tien. Opnieuw speelde het peloton een kat-en-muis-spel met de vluchtgroep en wederom werden de rensters voorop beloond voor hun inspanningen. Emma Norsgaard kon juichen voor een sprintend peloton. Kopecky werd derde. “Ik ben uiteraard teleurgesteld, maar tegelijk ben ik trots dat ik de groene trui naar huis kan nemen.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

Lotte Kopecky baalde na een nieuwe podiumplaats in de gele trui. “Ik dacht dat het goed zou komen en dat we vluchters zouden grijpen. Maar het peloton heeft zich misrekend. De koplopers waren heel sterk, want het ging best hard in de achtervolging. Alle credits voor hen dus. Natuurlijk ben ik teleurgesteld en gefrustreerd. Ik weet niet of ik bij een sprint voor de overwinning ook geklopt was geweest door Charlotte Kool. Ik ben blij met mijn sprint, want de positionering was goed en ik nam de juiste beslissingen. Met het oog op het wereldkampioenschap geeft dit een boost.”

Door haar derde plaats verzekert Lotte Kopecky zich van het puntenklassement, op voorwaarde dat ze de laatste twee etappes doorkomt. Ze heeft nu 69 punten voor op achtervolgster Ashleigh Moolman-Pasio. “Als je later terugkijkt op je carrière, is het mooi dat je de groene trui wist te winnen in de Tour de France Femmes. Daar ben ik dus zeker trots op. Verder is het al een mooie week geweest. Had je me vooraf gezegd dat ik de koninginnenrit in het geel zou rijden, dan had ik dat nooit geloofd. Ik heb genoten van elke dag in het geel. Dit is dus een droom. Ik hoop dat Demi morgen de trui kan overnemen. Ik zal Demi zo ver mogelijk helpen om het grote doel van Team SD Worx voor elkaar te krijgen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×