Titelverdedigster sprint naar tweede plek in Ardennen-etappe in Tour de France Femmes

Titelverdedigster sprint naar tweede plek in Ardennen-etappe in Tour de France Femmes

Gele trui vaster om schouders Demi Vollering

14/08/2024

Op haar favoriete terrein in de Ardennen heeft Demi Vollering haar leiderspositie in het klassement van de Tour de France Femmes verstevigd. De kopvrouw van Team SD Worx-Protime sprintte in de straten van Luik naar een tweede plek achter haar landgenote Puck Pieterse. In de strijd om de gele trui staat Pieterse nu tweede op 22 seconden van Vollering.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Met de beklimmingen van o.a. de Redoute, Les Forges en Roche-aux-Faucons was de finale een directe kopie van Luik-Bastenaken-Luik. De klassieker die Vollering al twee keer heeft gewonnen en waar ze drie keer als derde is geëindigd.
 
Op de Còte de la Roche-aux-Faucons op 14 kilometer van de streep ontstond de beslissende kopgroep met Vollering, Pieterse, Kasia Niewiadoma. In de straten van Luik was een fotofinish nodig om Pieterse als winnares aan te wijzen.
 
“Ik dacht een paar seconden dat ik de zege binnen had”, gaf Vollering later aan. “Al had ik op de lijn toch al het gevoel dat Puck in het voordeel was. Het verschil was klein. Natuurlijk baal je dan. Maar Puck heeft deze zege zeker ook verdiend”, was Vollering respectvol naar haar jonge landgenote.

Vollering noemde de vierde rit van de Tour de France Femmes een klassieke versie van Luik-Bastenaken-Luik. “Niet alleen de finale, maar ook met de regen en op sommige plekken zelfs kou. Ik had echt het gevoel dat we een eendagskoers aan het rijden waren. Al reed ik natuurlijk met het klassement in mijn achterhoofd. Ik heb gekoerst om tijd te winnen, maar je probeert ook de ritzege mee te pakken wanneer je daarvoor kunt sprinten.”
 
In het klassement doet Vollering goede zaken. De gele trui zit daags na haar ritzege in de tijdrit weer ietwat vaster om de schouders van de titelverdedigster. Vollering: “Het is duidelijk dat Kasia en Puck ook in goeden doen zijn. Wie weet wat Puck straks in de Alpen kan doen, want hier maakte ze bergop indruk. Ze klimt werkelijk sterk. Het is goed om op andere rensters zoals Juliette Labous en Kristen Faulkner tijd te winnen. Al gaat het in het weekend in de Alpen om veel grotere verschillen dan het secondespel dat het nu is.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×