Demi Vollering loopt 4 seconden in op Kasia Niewiadoma na derde plaats in voorlaatste etappe Tour de France Femmes

Demi Vollering loopt 4 seconden in op Kasia Niewiadoma na derde plaats in voorlaatste etappe Tour de France Femmes

“Met goed gevoel richting Alpe D’Huez”

17/08/2024

In de voorlaatste etappe van de Tour de France Femmes heeft Demi Vollering vier seconden van de voorsprong van Kasia Niewiadoma afgesnoept. De titelverdedigster reed als derde over de streep, tankte vertrouwen en gaat morgen all-in om hopelijk met de gele trui te pronken bovenop Alpe d’Huez. “Vandaag was het niet lastig genoeg om echt het verschil te maken. De wedstrijd zal morgen beslist worden. Ik zal alles geven wat ik in me heb", aldus Demi Vollering."

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Demi Vollering: “Ik houd een goed gevoel over aan deze rit naar Le Grand Bornand. Fysiek voelde ik me goed. Ik had niet overdreven veel last van de crash. De klim was niet lastig genoeg. Het was niet steil genoeg om een verschil te maken. Als je dan continu voorop rijdt, dan profiteert iedereen ervan. Ik viel één keer aan om Kasia Niewiadoma nerveus te maken. Daarna keek ze continu achter zich. Ik haal hier wel vertrouwen uit. Dat ik op de finish een klein kloofje sloeg, is goed voor het vertrouwen. Morgen staan er met de Col du Glandon en l’Alpe D’Huez twee lastige en langere beklimmingen op het programma. Ik hoop daar het verschil te maken. Nu moet ik me vooral focussen op goed herstellen. Ik ga alvast alles geven morgen. Het is spannend.”

Sportief manager Danny Stam: “We hadden gehoopt om in de etappe van vandaag iets meer tijd te winnen, maar het parcours was niet lastig genoeg. Het was goed om te zien dat Demi in goeden doen is. Twee dagen na een zware crash strijdt ze bergop met de besten mee. Dat is hoopgevend. We hopen op de slotdag het geel te pakken en gelijk de Tour de France te winnen. Dat zou heel mooi zijn.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×