Mechanische pech fnuikt kansen voor Lorena Wiebes

Mechanische pech fnuikt kansen voor Lorena Wiebes

12/08/2024

De Tour de France Femmes begon niet zoals verhoopt voor Team SD Worx-Protime. De Nederlandse Worldploeg werkte de hele rit om de kansen gaaf te houden in de massasprint. Maar helaas brak Lorena Wiebes’s derailleur af in een race-incident. “Dit is een teleurstelling. Ik zoek geen excuses. Ik had hier lang naar uitgekeken, maar kende pech.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

Lorena Wiebes: “Ik had deze etappe al lang aangekruist in mijn agenda. Ik ben dan ook teleurgesteld dat ik niet tot sprinten ben gekomen. Ik zat perfect, maar een race-incident is zo gebeurd in een spurt. Er was een impact en ik voelde meteen dat mijn derailleur kapot was. Dan is het helaas over. Dit is geen excuus om te verliezen. Het is een gemiste kans en dit komt even aan. Als je al maanden uitkijkt naar een moment, is het menselijk dat je zo reageert. Je werkt er maandenlang keihard voor en dan grijp je ernaast. Maar morgen dient zich een nieuwe kans aan.”

Demi Vollering: “Lorena was in tranen na de finish. Ze had heel erg uitgekeken naar deze rit en droomde van het geel. Het is pijnlijk als je door materiaalpech niet aan sprinten toekomt en niet eens kunt proberen te winnen. Je weet dat het erbij hoort, maar als je zo je kans niet kunt pakken, dan is dat wel balen. We reden sterk als team vandaag en tot 500 meter voor de finish ging het prima, maar toen was er een contact waarin Lorena’s derailleur geraakt werd. Dan is het gewoon klaar. Aan de finish hebben we Lorena goed vastgepakt. Het is zonde, maar haar kennende zal ze deze tegenslag omzetten in motivatie.”

Ploegleidster Anna van der Breggen: “In sprints loert het gevaar achter elke hoek. Een contact is snel gebeurd als je op die snelheid de laatste rechte lijn ingaat. Vaak loopt het goed, maar nu helaas niet. Het is sneu dat ze niet tot sprinten kwam. Onze rensters zullen extra gebrand zijn morgen. We gaan deze tegenslag proberen omzetten in positieve energie.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×