Mischa Bredewold sprint naar 3de plek in Tour de Romandie

Mischa Bredewold sprint naar 3de plek in Tour de Romandie

“Speciaal om lead-out te krijgen van zo’n sterk team”

15/09/2023

Mischa Bredewold heeft in de eerste etappe van Tour de Romandie naar een derde plaats gesprint. De 23-jarige Nederlandse moest in Sofia Bertizzolo en Karina Schrempf haar meerdere erkennen, maar de derde plaats is een vervolg van de sterke evolutie die de youngster maakt. “Balen dat ik het niet kon afmaken, maar ik ben heel blij met de stappen die ik aan het zetten ben.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie - Gekoppelde rensters: Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Mischa Bredewold na haar derde plaats in de eerste rit van Tour de Romandie: “Het was nogal een saaie etappe omdat er bijna niet gekoerst werd. Zelf merkte ik dat de hitte en de opeenvolging van wedstrijden maakte dat mijn hartslag nogal hoog zat. Ik kon net niet mee op de beklimming, maar kon erna opnieuw aansluiten. Mijn benen voelden wel goed, dus bereidde ik me voor op de sprint. Het was speciaal om van zo’n sterk team een lead-out te krijgen. Het was een nieuwe ervaring voor me, maar ik had veel vertrouwen in de meiden. Uiteraard baal ik dat ik het niet kon afmaken, maar niet elke goede lead-out leidt automatisch tot een zege. Ik begon misschien iets te vroeg met sprinten. Fouten maken maakt deel uit van het leerproces.”

Bredewold maakte in 2023 grote stappen in haar evolutie. “Daar ben ik super blij mee. Ik had het er donderdag nog met Marlen Reusser over. Dat ik echt al kan mee koersen en het ook al een paar keer kon afmaken, is onverhoopt. Ik had dit nog niet durven dromen bij het begin van het seizoen. Het toont dat ik op de juiste plek zit bij Team SD Worx. Het maakt me extra hongerig om te blijven groeien. Morgen wordt het zaak om de anderen aan de voet van de klim af te zetten. Dit soort beklimmingen zijn nog te zwaar voor me”, aldus Bredewold.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×