Demi Vollering grijpt macht in koninginnenrit Tour de Romandie, vier Team SD Worx-rensters in top tien

Demi Vollering grijpt macht in koninginnenrit Tour de Romandie, vier Team SD Worx-rensters in top tien

“Willen leiderstrui in team houden”

16/09/2023

Demi Vollering is helemaal terug nadat een zware verkoudheid haar uit de Simac Ladies Tour sloeg. In de koninginnenrit in de Tour de Romandie was ze alleen voorop met Kasia Niewiadoma. In de laatste meters sprintte ze de Poolse uit het wiel, waarna ze haar 16de zege van het seizoen pakte. Team SD Worx beleefde een topdag met ook nog Marlen Reusser (3de), Niamh Fisher-Black (5de  & beste jongere en Anna Shackley (9de) in de top tien. “Dit was de perfecte teamtactiek. We willen het algemeen klassement winnen met Team SD Worx”, zegt winnares Demi Vollering.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

In de tweede etappe van de Tour de Romandie nam Anna Shackley de vroege vlucht voor haar rekening samen met Silvia Persico en Amber Kraak. Waarna Kasia Niewiadoma en Demi Vollering hun duivels ontbonden. Marlen Reusser zat er net achter. Met een versnelling in de laatste meters ontdeed Vollering zich van Niewiadoma, waarmee ze de rit en de gele trui pakte. “Dit was een mooie dag. Onze teamtactiek was perfect, waardoor we wat konden gokken. Ik pokerde dat Marlen Reusser terug de aansluiting zou kunnen maken met ons. Ik wachtte op haar, maar jammer genoeg kon Marlen de kloof net niet overbruggen. Vervolgens sprintte ik voor de overwinning met Kasia Niewiadoma. Het is heel mooi om in deze regio opnieuw te kunnen winnen.”

Demi Vollering leidt na haar ritzege ook in het algemeen klassement met zes seconden op Kasia Niewiadoma en twaalf seconden op Marlen Reusser. Vollering: “Ik wou vandaag voor Marlen werken. Het was mooi geweest als ze in eigen land de koninginnenrit had kunnen winnen, maar er komt morgen nog een dag aan. Msschien kunnen we dan haar kaart spelen. Het belangrijkste is dat deze trui in het team blijft. We willen met Team SD Worx namelijk het algemeen klassement van deze Tour de Romandie winnen. Niamh Fisher-Black staat er ook nog eens goed voor in het jongerenklassement.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×