Demi Vollering voegt ook eindzege in Tour de Romandie aan palmares toe

Demi Vollering voegt ook eindzege in Tour de Romandie aan palmares toe

“Speciaal om klassement te winnen in Zwitserland”

17/09/2023

2023 was een uiterst succesvol seizoen voor Demi Vollering. De regerend Nederlands kampioene voegt met de eindzege in Tour de Romandie nog een prestigieuze wedstrijd toe aan haar indrukwekkende lijstje in 2023. Daarop staan naast onder andere Strade Bianche en de Ardennen tripple ook de eindzege in de Vuelta a Burgos en natuurlijk de Tour de France Femmes. Volgende week wachten nog de tijdrit en de wegrit op de EK in Nederland. “De laatste etappe van Tour de Romandie was een ware veldslag. Het was lastig om alles onder controle te houden, maar ik ben trots om de deze mooie koers aan mijn palmares toe te voegen.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

De tweede versie van Tour De Romandie komt op naam van Demi Vollering. Net als vorig jaar met Ashleigh Moolman-Pasio wist Team SD Worx het eindklassement van de Zwitserse WorldTour etappewedstrijd te winnen. “Door mijn ritzege zaterdag was het halve werk gedaan, maar ik wist dat ons nog een erg lastige laatste dag te wachten stond”, steekt Demi Vollering van wal. “We hadden het ideale scenario gecreëerd doordat we in het begin drie rensters in de kopgroep hadden. Daardoor konden we afwachtend koersen en krachten sparen voor de finale. Dit was een etappe waar veel rensters goed uit de voeten kunnen. Dus moesten we veel meiden in de gaten houden. Het was zaak om alert te blijven, maar toch was het niet altijd makkelijk om op te maken op welke aanval we wel en niet reageerden. Maar de ploeg deed dit uitstekend. Ik ben moe maar voldaan aangezien we de gele trui met succes verdedigden.”

De eindzege in de Tour de Romandie betekent de derde WorldTour etappewedstrijd die Vollering dit seizoen op haar naam schrijft, na eerder Vuelta a Burgos en de Tour de France Femmes avec Zwift. Marlen Reusser tekende voor de derde plaats overall. “Het is altijd speciaal om een algemeen klassement te winnen”, aldus Vollering. “Deze zege ligt me ook na aan het hart omdat het in Zwitserland is, waar ik tegenwoordig woon. Ik ben trots om zo’n mooie race aan mijn palmares toe te voegen.” Waarmee Team SD Worx in Tour de Romandie haar WorldTour-campagne net als in 2022 eindigt zoals het die begon in Omloop Het Nieuwsblad: met een overwinning. 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×