Titelverdedigster Demi Vollering trekt ‘hongerig’ naar Ronde van Romandië

 Titelverdedigster Demi Vollering trekt ‘hongerig’ naar Ronde van Romandië

“Ik mik opnieuw op de eindzege”

02/09/2024

Demi Vollering hoopt na haar eindwinst van vorig jaar in de Ronde van Romandië ook dit seizoen het algemeen klassement te winnen. Daarvoor vindt ze een parcours op haar maat. Ze krijgt ondersteuning van wereldkampioene Lotte Kopecky, Christine Majerus, Niamh Fisher-Black, Femke Markus en Femke Gerritse. “Ik hoop dat de komende wedstrijden in Zwitserland speciaal worden. Dit is mijn tweede thuisland geworden. De Ronde van Romandië lijkt me de ideale voorbereiding op het wereldkampioenschap in Zürich, wat mijn laatste hoofddoel van het seizoen is.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Demi Vollering: “Ik ben mentaal lekker hersteld van de Tour de France Femmes. Achteraf heb ik nog altijd wat gemengde gevoelens omdat ik zo dicht bij de eindzege kwam. De trots overheerst stilaan dat ik toch nog de laatste etappe met aankomst bovenop de mythische Alpe d’Huez kon winnen. Na de Tour heb ik even gerust en ondertussen heb ik enkele pittige trainingen met het oog op het laatste deel van het seizoen afgewerkt.”

"Met de Ronde van Romandië dient zich een nieuwe kans aan. Natuurlijk wil ik graag voor de eindwinst gaan. Het is een mooie koers met etappes die me moeten liggen. Ik kijk vooral uit naar de bergetappe. We trekken met een sterk team naar Zwitserland, we gaan dus het ploegenspel kunnen spelen. Dat Lotte Kopecky er ook bij is, maakt dat de andere teams nog een andere gevaarlijke renster in de gaten moeten houden.”

“Ik rijd deze wedstrijd ook in functie van het WK. Anders zou het een heel lange periode zijn zonder wedstrijd tussen de Tour de France en de wereldkampioenschappen. De Ronde van Romandië wordt een goede waardemeter richting de WK in Zürich. Dat is mijn laatste grote doel van dit seizoen. Het is best een pittig parcours en het blijft een kampioenschap. Dat zijn altijd lastige wedstrijden die moeilijk te voorspellen zijn. Het enige wat je zelf kunt doen, is in de best mogelijke vorm aan de start komen. De laatste trainingen gingen alvast goed. Daar hoop ik in de Ronde van Romandië de laatste procentjes aan toe te voegen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×