Kopecky en Vollering één en twee in Ronde van Romandië, Fisher-Black tweede in slotrit

Kopecky en Vollering één en twee in Ronde van Romandië, Fisher-Black tweede in slotrit

“Mooie opsteker net voor de WK”

08/09/2024

Met Lotte Kopecky en Demi Vollering op de eerste twee plaatsen in het eindklassement heeft Team SD Worx-Protime de Ronde van  Romandië gedomineerd. In de laatste rit op Zwitsers grondgebied plaatste Niamh Fisher-Black de ploeg tactisch in een zetel met een monsterontsnapping van zestig kilometer met Riejanne Markus. De twee bleven weg, waarna Fisher-Black in de spurt werd geklopt door Markus.
Lotte Kopecky eindigde achter de twee vroege aanvallers als derde in de slotrit en wist zo de eindzege veilig te stellen. Demi Vollering was in de laatste kilometers betrokken bij een valpartij met meerdere rensters, maar kreeg aan de finish dezelfde tijd als de groep van Kopecky toegewezen. Vollering, die zaterdag de koninginnerit op haar naam schreef, wist hierdoor haar tweede plek in het klassement te behouden.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Niamh Fisher-Black - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

“Ik heb een goed gevoel na deze Ronde van Romandië”, zei Kopecky. “Het is een mooie etappekoers om op mijn naam te schrijven. Het was een ideale situatie voor ons met Niamh Fisher-Black in de aanval. Ze stond namelijk niet zo heel ver in het algemeen klassement, dus was het perfect dat ze mee zat in de ontsnapping. Het gat werd geleidelijk aan kleiner, want de andere teams begonnen te achtervolgen. Ik vind het jammer voor Niamh dat ze de rit niet wist te winnen, maar ze heeft een fantastische wedstrijd gereden en dat is mooi.”

“Of het een teleurstelling is dat ik geen rit wist te winnen? Zeker niet. Natuurlijk was het mooi geweest om een etappe te winnen. Maar Demi won gisteren een mooie rit voor het team. Zelf werd ik tweemaal tweede en eenmaal derde. Ik kwam hier om te zien hoe het met mijn vorm was. Ik ben tevreden met waar ik momenteel sta met het oog op de wereldkampioenschappen in Zürich over drie weken. Na het EK tijdrijden volgt nog een zwaar trainingsblok. Maar ik ben heel blij met deze eindzege in de Ronde van Romandië”, besluit Kopecky.

Sportief manager Danny Stam: “Dit was een sterke rit van onze ploeg. Met Niamh Fisher-Black in de aanval kwamen we in een ideale situatie. Niamh stond op 1 minuut 14 van Lotte, Riejanne Markus had een achterstand van meer dan 5 minuten. Beter konden we het ons niet wensen. Dus droegen we Niamh op om vol mee te werken. We zaten daardoor lang in een zetel. We hadden haar meegegeven dat ze in de slotkilometers niet meer per sé op kop moest komen. Maar ik snap ook dat Niamh de derde plek in het algemeen klassement nog in haar hoofd had en vol doorging. Het is jammer dat ze niet wint, maar we zijn super tevreden over de rol die ze vandaag voor het team heeft gespeeld.”

“Dit is een nieuwe mooie eindzege voor Team SD Worx-Protime in de Ronde van Romandië. Het is prachtig om alle edities van deze wedstrijd op ons teampalmares te hebben staan. Met Ashleigh Moolman-Pasio, Demi Vollering en Lotte Kopecky wonnen drie rensters voor ons de Ronde van Romandië. We pakken in deze drie dagen een ritwinst, de eindzege en zijn één en twee in het algemeen klassement. Daar zijn we hartstikke tevreden mee”, besluit Stam.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×