Blanka Vas boekt 20ste opeenvolgende zege voor Team SD Worx

Blanka Vas boekt 20ste opeenvolgende zege voor Team SD Worx

“Blij dat ik vetrouwen van de ploeg heb beloond”

17/06/2023

De vreugde voorbij de finish in Weinfelden was groot. Omarmd met Demi Vollering reed ritwinnares Blanka Vas voorbij de finish naar de verzorger. De 21-jarige Hongaarse boekte in de eerste rit van de Tour de Suisse haar eerste zege op WorldTour niveau.

“Dit voelt heel goed. Ik ben heel blij. Dit was een echte teamprestatie”, vertelde Vas direct na de finish. “In de finale kwamen we weg met een kleinere groep waarin ook Demi Vollering en Marlen Reusser present waren. Zij besloten om vol voor mij in de sprint te rijden. Dat was het plan. Zonder hen had ik hier nooit kunnen winnen. In zo’n kortere rit ben ik waarschijnlijk het snelst. De aanzet, de eerste meters van mijn sprint, is goed. Ik had alle vertrouwen in de lead-out van Marlen, waardoor ik redelijk laat aan mijn sprint kon beginnen.”

Vas is blij verrast met deze zege op het hoogste niveau: “Als toppers als Demi en Marlen in de finale aangeven dat ze voor mij willen rijden, dan geeft dat veel vertrouwen. Ik ben heel blij dat ik het werk van al mijn ploegmaten heb kunnen afronden. Dat ik nu de gele leiderstrui om mijn schouder heb, voelt een beetje vreemd. Ik heb nog nooit in een ronde een leiderstrui gedragen. Ik kijk uit naar de dag van morgen als ik in het geel kan rijden en zal daar zeker van genieten.”

Sportief manager Danny Stam zag de laatste weken al dat Vas weer naar haar goede niveau aan het groeien was. Na haar vierde plek op het WK op de weg in 2021 in Leuven waren er hoge verwachtingen, maar in 2022 kende ze in haar eerste seizoen op het hoogste niveau een moeilijk jaar. “De laatste weken zien we dat het plezier weer helemaal terug is bij Blanka”, geeft Stam aan. “In La Vuelta Femenina,  Itzulia Women en Vuelta a Burgos reed ze al met de besten. Ze had daar best een goed eigen resultaat kunnen neerzetten, maar omdat anderen van de ploeg sterker reden moest ze zich daar wegcijferen. Dat deed ze heel goed. Deze overwinning is een mooie beloning.”

Het is voor Team SD Worx de twintigste zege op rij. Sinds de laatste rit van de La Vuelta Femenina heeft de ploeg geen wedstrijd meer verloren. Een unieke reeks in de wielersport.

 

 

Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Blanka Vas Marie Schreiber Marlen Reusser Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×