“Klimmen op gevoel”

“Klimmen op gevoel”

Demi Vollering slaat ook in klimtijdrit van Tour de Suisse toe

16/06/2024

Met een fenomenale tijdrit heeft Demi Vollering niet alleen haar tweede opeenvolgende ritzege in de Tour de Suisse gepakt, maar ook haar leidende positie in het klassement stevig verbeterd. Met een voorsprong van liefst 1’26 op de nummer twee Elisa Longo Borghini heeft de renster van Team SD Worx-Protime met nog twee ‘makkelijkere’ ritten voor de boeg een goede uitgangspositie om de rittenkoers in haar tweede ‘thuis’ te winnen.

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Switzerland 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Niamh Fisher-Black Chantal van den Broek-Blaak Mischa Bredewold Marie Schreiber Femke Gerritse - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

“De eindtijd telt”, was het duidelijk commentaar van Vollering nadat ze de tussentijden in de 15,7 kilometer lange tijdrit naar Villars-sur-Orlon zag. Bewust was ze ietwat rustiger van start gegaan om in de laatste zware kilometers bergop het verschil te maken. Gezien haar achterstand bij de eerste twee meetpunten was haar voorsprong van 18 seconden op Longo Borghini aan de finish verrassend groot.

Vollering: “Ik heb de tijdrit aangepakt als een normale wedstrijd, waarbij ik weet dat ik normaal gedurende een klim alleen maar sterker word. Ik heb me in de laatste kilometers helemaal leeg gereden. Daar ben ik goed in. Gelukkig was het genoeg voor de winst en heb ik ook nog tijd kunnen winnen in het klassement.”

“Ik heb geprobeerd een stabiele tijdrit te rijden, waarbij ik in de laatste vier kilometers alles heb gegeven. In die kilometers heb ik niet meer naar de powermeter gekeken en ben ik alleen maar zo snel mogelijk naar de finish gereden. Je kunt op zo’n zware klim wel veel plannen maken, maar uiteindelijk gaat het erom om het maximale uit jezelf te halen. Dat betekent dat je ook veel op je gevoel moet rijden.”

Dankzij een voorsprong van bijna anderhalve minuut heeft Vollering met de ritwinst in de eerste twee ritten een belangrijke stap naar de eindzege in de Tour de Suisse gezet. Na de Tour de Romandie (2023), Vuelta Femenina, Itzulia en Vuelta a Burgos zou dit de vijfde opeenvolgende etappewedstrijd kunnen worden waarin Vollering is gestart en die ze winnend afsluit.

“Als je naar het klassement kijken, dan sta ik er inderdaad goed voor. Het wordt voor onze ploeg vooral een opdracht om de komende twee dagen geen grote groep te laten wegrijden. We hebben goede rensters die op het terrein van de komende dagen goed uit de voeten kunnen. Voor sommige rensters in onze ploeg liggen hier ook nog kansen op succes. Ik hoop dat we met Team SD Worx-Protime hier nog twee goede ritten kunnen rijden. Daar heb ik veel vertrouwen in.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×