Demi Vollering triomfeert voor derde keer in Ronde van Zwitserland en pakt de eindwinst

Demi Vollering triomfeert voor derde keer in Ronde van Zwitserland en pakt de eindwinst

“Trots om Tour de Suisse aan mijn palmares toe te voegen”

18/06/2024

Demi Vollering heeft nogmaals bewezen dat ze op dit moment de sterkste ronderenster van het peloton is. De Nederlandse kampioene pakte in Champagne haar derde zege in de vierdelige Ronde van Zwitserland. Team SD Worx-Protime beschermde haar leidster de hele rit. Niamh Fisher-Black zette Vollering in een zetel door mee te gaan in de vlucht. Nadat die gegrepen was, maakten de tenoren het onder elkaar uit in een slopend gevecht. “Het was echt een lastige strijd met aanval na aanval. Ik had deze winst niet verwacht. Ik ben blij dat ik het in de sprint kon afmaken”, aldus Demi Vollering. 

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Switzerland 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

“Ik zat vandaag in een luxepositie”, opende Vollering. “Mijn ploeggenoten bleven zich maar leegrijden en van achteren uit terugkomen om nog eens te gaan. Daar ben ik heel dankbaar voor. Met Niamh Fisher-Black in de kopgroep zat ik in een zetel. Het was een gemakkelijke koerssituatie, want het was niet aan mij om te rijden. Ik kon dus gokken.  We waren wat verbaasd dat Lidl-Trek niet eerder ging werken, maar uiteindelijk bracht die ploeg het op een indrukwekkende manier terug samen. Daarna regende het aanvallen. Het werd een mooie en lastige strijd met de rensters voorin.” 

“Dat ik drie zeges in vier dagen pak, is heel speciaal. Temeer omdat het in Zwitserland is, wat ik als mijn tweede thuis ben gaan beschouwen. Ik had deze zege niet verwacht. Het was heel leuk om nog eens een sprint te betwisten. Ik houd ervan om na zo’n lastige finale voor de overwinning te sprinten. Ik ben blij dat ik Tour de Suisse aan mijn palmares kan toevoegen. Het waren mooie lastige etappes met veel hoogtemeters. Ik voel me gelijk klaar richting de Tour de France Femmes. Het is leuk om een klimwedstrijd te winnen voor de Tour de France Femmes, wat mijn grootste doel is dit seizoen. Ook de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap staan hoog op mijn verlanglijstje.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×