Team SD Worx contracteert Luxemburgse Marie Schreiber

Team SD Worx contracteert Luxemburgse Marie Schreiber

12/01/2023

Marie Schreiber heeft een driejarig contract met Team SD Worx getekend. De 19-jarige Luxemburgse zal deze crosswinter tot en met februari veldritten voor haar huidige team Tormans Cyclo Cross Team rijden. Momenteel is Schreiber al mee op het trainingskamp van Team SD Worx in het Spaanse Denia. 

Via haar resultaten in het veldrijden heeft Team SD Worx het jonge talent Schreiber in het vizier gekregen. Tussen de elite heeft de Luxemburgse al diverse goede uitslagen neergezet die zeker gezien haar leeftijd als bijzonder mogen worden getypeerd. Zo eindigde ze als tweede in de Azencross in Loenhout, terwijl ze in de Wereldbekers in Dublin en Val di Sole respectievelijk vijfde en zesde werd. 

“Marie Schreiber heeft bij ons aangegeven dat ze ook de overstap naar de weg wil maken”, geeft sportief manager Danny Stam van Team SD Worx aan. “De ervaring leert dat goede veldrijdsters meestal ook goed uit de voeten kunnen op de weg. Waar haar mogelijkheden liggen, dat gaan we het komend seizoen uitzoeken. Gezien haar lichaamsbouw lijkt ze op het eerste oog een klimster. In het Ardennen-blok en wedstrijden in de tweede rij willen we voorzichtig gaan kijken welke koersen haar het beste liggen.” 

“Het was voor mij echt een verrassing dat Team SD Worx interesse had”, vertelt Schreiber. “Het is een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen dat ze ook kansen op de weg zien. Ik heb nog nooit een volledig wegseizoen gereden. Door Corona vonden er in Luxemburg voor juniores nauwelijks wedstrijden plaats, terwijl ik vorig jaar verplichtingen voor school had. Ik moet dit seizoen dan ook een beetje uitzoeken op welk terrein ik het best tot mijn recht kom. Al zal dit wegseizoen vooral in het teken van het veldrijden staan. Wil je tegenwoordig in het cyclocross in de winter goed presteren dan heb je een degelijk wegseizoen nodig.” 

Ik heb mezelf met mijn prestaties in de afgelopen maanden wel enigszins verrast. Het gaat beter dan ik had verwacht. Die prestaties in het veld geven ook vertrouwen voor het wegseizoen. S

Marie Schreiber

Schreiber zal de komende jaren dus zeker actief in het cyclocross blijven. “Naast Blanka Vas hebben we nu met Marie Schreiber een tweede grote talent voor de veldritten”, vervolgt Stam. “Het past ook in onze doelstellingen om in het veldrijden een prominentere rol te gaan spelen. Vas en Schreiber hebben de potentie om op dit terrein ook nog stappen te zetten.” 

Zelf vindt Schreiber het een voordeel om met Vas het veldritseizoen in te gaan: “Als je met z’n tweeën bent kun je goed je ervaringen delen. Verder trek je je aan elkaar op. Ik heb mezelf met mijn prestaties in de afgelopen maanden wel enigszins verrast. Het gaat beter dan ik had verwacht. Die prestaties in het veld geven ook vertrouwen voor het wegseizoen. Sommige meiden waar ik nu in het cyclocross de strijd mee aangaan, doen het immers ook goed op de weg.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×