Team SD Worx op de Europese Kampioenschappen

Team SD Worx op de Europese Kampioenschappen

12/08/2022

Van 11 tot en met 21 augustus vinden de Europese Kampioenschappen plaats in München. Ook Team SD Worx is goed vertegenwoordigd bij de nationale afgevaardigde selecties. Met Lonneke Uneken komt vandaag alvast de eerste renster van dit team in actie. De Nederlandse doet mee aan de team pursuit. Hierbij een overzicht wie wanneer in actie komt.

Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Elena Cecchini Marlen Reusser Lonneke Uneken Christine Majerus

Baanwielrennen

Lonneke Uneken

Lonneke Uneken is geselecteerd voor enkele onderdelen van het baanwielrennen voor de Nederlandse selectie. De 22-jarige renster van Team SD Worx komt in actie in de team pursuit (12/08/2022), de puntenkoers (14/08/2022) en de koppelkoers (16/08/2022).

Lotte Kopecky

Na een drukke wegcampagne focust Lotte Kopecky zich op de Europese Kampioenschappen op de baan. Ze rijdt de afvalkoers (13/08/2022), de puntenkoers (14/08/2022) en het omnium (15/08/2022).

Tijdrit

Marlen Reusser

Marlen Reusser gaat in München op 17/08/2022 op zoek naar een tweede Europese tijdrittitel op rij. De Zwitserse zag haar voorbereiding wel verstoord door de hersenschudding die ze opliep bij een val in de Tour de France Femmes. Al toonde ze daar over een uitstekende vorm te bezitten door de vierde etappe te winnen. In München zal ze erop gebrand zijn haar titel te verdedigen.Marlen Reusser gaat in München op zoek naar een tweede Europese tijdrittitel op rij. De Zwitserse zag haar voorbereiding wel verstoord door de hersenschudding die ze opliep bij een val in de Tour de France Femmes. Al toonde ze daar over een uitstekende vorm te bezitten door de vierde etappe te winnen. In München zal ze erop gebrand zijn haar titel te verdedigen.

Wegwedstrijd Europees Kampioenschap

  • Christine Majerus – Luxemburg
  • Elena Cecchini – Italië
  • Marlen Reusser - Zwitserland

Het Europees Kampioenschap op de weg vindt op 12/08/2022 plaats en is 128,3 kilometer lang en telt 746 hoogtemeters. De eerste 80 kilometers zijn glooiend, waarna de rensters twee vlakke ronden van 13 kilometer voor de wielen krijgen. De kans op een massasprint is dus reëel. Van Team SD Worx doen Christine Majerus, Elena Cecchini en Marlen Reusser mee.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×