Team SD Worx op het wereldkampioenschap in Wollongong

Team SD Worx op het wereldkampioenschap in Wollongong

Kopecky ziet zichzelf als outsider

22/09/2022

Op zaterdag 24 september 2022 vindt in Wollongong (Australië) het wereldkampioenschap voor vrouwen elite op de weg plaats. Team SD Worx is goed vertegenwoordigd. "Ik ben héél blij met dit lastige parcours, maar zie mezelf als outsider", zegt Lotte Kopecky (België). 

Gekoppelde wedstrijd: Worldchampionships ITT Wollongong - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Anna Shackley

Het wereldkampioenschap start zaterdag om 12.25 uur lokale tijd en de aankomst is voorzien om 17 uur. In Europa is dat 4.25-9 uur 's morgens (CEST).

Team SD Worx is goed vertegenwoordigd met de volgende zeven rensters die hun land zullen vertegenwoordigen:

  • Demi Vollering (Nederland)
  • Lotte Kopecky (België)
  • Elena Cecchini (Italië)
  • Marlen Reusser (Zwitserland)
  • Niamh Fisher-Black (Nieuw-Zeeland)
  • Anna Shackley (Groot-Brittannië)
  • Ashleigh Moolman-Pasio (Zuid-Afrika)

Het parcours bestaat uit twee loops. Eerst gaat het richting de Mount Keira, die het peloton meteen in stukken dreigt te rijten. Vervolgens wacht het lokale circuit rond Wollongong City, dat zes maal moet worden afgewerkt. In totaal zijn er 2.433 hoogtemeters. "Het is een heel zwaar parcours, daar ben ik wel blij mee", zegt Lotte Kopecky. “Als je snelle rensters als Marianne Vos of Elisa Balsamo ergens wilt lossen, dan moet het parcours lastig genoeg zijn. Zelf kan ik het met geen enkele andere race vergelijken, ook al omdat ik nog nooit de Waalse klassiekers reed."

"De afstand zal ook een rol spelen", vervolgt de Belgische. "We kunnen die zeker aan – de Ronde van Vlaanderen is maar vijf kilometer korter – maar de combinatie van de lange afstand en de vele hoogtemeters zal het erg lastig maken. Mijn eigen kansen zullen afhangen van de vorm van de dag, maar ik mag gezond ambitieus zijn. Het sterkste blok is in mijn ogen Italië en de topfavoriete is voor mij Elisa Longo Borghini."

Marlen Reusser leeft op een wolk na haar bronzen medaille in de individuele tijdrit en de wereldtitel met Zwitserland in het mixed relay TTT. Reusser: "Dit was sowieso al een mooie week. De benen voelen goed aan. De mixed relay TTT was al sinds vorig jaar een van onze grote doelen, dat we dit konden realiseren geeft een enorme boost voor wat nog komt."

Bij Nederland zijn op papier Annemiek van Vleuten (indien voldoende hersteld van haar val in de mixed relay) en Marianne Vos de speerpunten. Demi Vollering zal normaliter worden uitgespeeld in een dienende rol. "Marianne en Annemiek waren dit seizoen heel sterk. Ik zal dus helpen waar ik kan. Of ik dan niet graag mijn eigen kans had gegaan? Ik moet nog wachten. Ik ben nog jong en mijn jaren komen nog! Ik kijk alvast uit naar de wedstrijd. We zijn hier met een heel sterk blok en het is een pittig parcours. Het zal een mooi wereldkampioenschap zijn."

Elena Cecchini zal voor Italië werken voor Elisa Longo Borghini en Elisa Balsamo. Met ook nog Anna Shackley (Groot-Brittannië, Niamh Fisher-Black (Nieuw-Zeeland) en Ashleigh Moolman-Pasio (Zuid-Afrika) zal Team SD Worx sterk vertegenwoordigd zijn aanstaande zaterdag.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×