Team SD Worx op hoogtestage in Brides-les-Bains richting grote rondes

Team SD Worx op hoogtestage in Brides-les-Bains richting grote rondes

Hoogtestage in Brides-les-Bains richting grote rondes

20/06/2022

Team SD Worx heeft een partnership afgesloten met Brides-les-Bains. Het levendige en charmante stadje in de Franse Alpen is bekend vanwege de thermenbaden en is een ideale uitvalsbasis voor een hoogtestage. Demi Vollering, Lotte Kopecky, Lonneke Uneken, Niamh Fisher-Black, Blanka Vas en Anna Shackley bereiden zich hier met een drieweekse stage voor op respectievelijk de Giro Donne en Tour de France Femmes. Het team verblijft in Les 3 Vallées op ruim 2000 meter hoogte.

Brides-les-Bains ligt aan de voet van het populaire Les 3 Vallées-gebied staat bekend om zijn thermaal water, spa, gezondheidskuren en gezond eten. Het Alpendorp profileert zich nu ook sterk als een vriendelijke fietsbestemming voor mannen en vrouwen. 

Brides-les-Bains wordt ook wel het Fiets Basecamp in Les 3 Vallées genoemd, aangezien vele beklimmingen van hieruit starten. Zo begin je hier aan de klimmen naar Courchevel, Meribel en Val Thorens en kun je vanuit twee zijden de Col de la Loze beklimmen. Ook de voet van de Col de la Madeleine en de klim naar Valmorel liggen om de hoek.

De beroemde autovrije Col de la Loze is het speerpunt in de vernieuwde fietsstrategie van Brides-les-Bains. Op deze 2304 meter hoge ‘nieuwe’ col vochten Tadej Pogacar en Primoz Roglic een verbeten duel uit in de Tour de France van 2020. En Brides-les-Bains organiseert hier in juli jaarlijks de toertocht Col de la Loze Challenge. De derde editie vindt dit jaar plaats op 17 juli.

Naast hun trainingen zullen de rensters van Team SD Worx ook de Thermen van Brides-les-Bains bezoeken en hier van een ontspannende massage genieten. Ook zal er een tocht met e-bikes op waterstof worden gemaakt, die deel uitmaakt van de milieuvriendelijke strategie van het gebied. Team SD Worx is al jarenlang de beste ploeg op de UCI-ranking in het vrouwenpeloton.

 “Richting de twee belangrijkste rondes van het jaar, de Giro Donne en de Tour de France Femmes, is dit een belangrijke hoogtestage”, geeft Anna van der Breggen aan. De olympisch kampioene en tweevoudig wereldkampioene op de weg is sinds dit jaar ploegleider van Team SD Worx.

“Hoogtestages vormen een steeds belangrijker onderdeel in de voorbereiding richting de grote wedstrijden”, vervolgt Van der Breggen. “Dankzij Brides-les-Bains kunnen wij boven de 2000 meter verblijven in Les 3 Vallées, terwijl je vanuit het dal diverse lange beklimmingen kunt nemen. Dit is ideaal voor ons, want we verblijven hier drie weken en dan is de afwisseling in de trainingsroutes welkom. Met de Col de la Loze, die speciaal voor fietsers is aangelegd en waar je geen autoverkeer treft, liggen we aan de voet van een ideale col voor bepaalde trainingen te doen. Verder kunnen we in Brides-les-Bains gebruik maken van de thermale baden wat op de rustdagen voor een goed relaxmoment zorgt.”

Team Sd Worx zal tot en met 21 juni in Brides-les-Bains verblijven. 

Photo’s: Michel Cossin / Agence Zoom.fr

Gekoppelde wedstrijd: Giro Donne

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×