Team SD Worx-Protime gaat opnieuw voor gele trui met Demi Vollering

Team SD Worx-Protime gaat opnieuw voor gele trui met Demi Vollering

Een doel: opnieuw de Tour de France winnen

06/08/2024

Team SD Worx-Protime trekt met een uitgebalanceerde ploeg naar de Tour de France Femmes met als doel Demi Vollering aan een tweede Tourwinst te helpen. Demi Vollering, Blanka Vas, Niamh Fisher-Black, Mischa Bredewold, Christine Majerus, Barbara Guarischi en Lorena Wiebes zullen de kleuren van Team SD Worx-Protime verdedigen in de Ronde van Frankrijk. “Als Nederlands team is het mooi dat de Tourstart in eigen land plaatsvindt. Ons doel is duidelijk: de Tourzege van Demi Vollering verdedigen”, aldus sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Niamh Fisher-Black Christine Majerus Blanka Vas Lorena Wiebes Barbara Guarischi Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

“Het is een heel mooi parcours dit jaar”, steekt Danny Stam van wal. “De Grand Départ in Nederland is voor ons extra leuk, want dat is onze thuisbasis. De Tour is dit jaar opnieuw uitdagend met verschillende parcoursen. Enerzijds zijn er de snelle vlakke parcours, waar het waaiergevaar om de hoek loert. Mochten er effectief waaiers zijn, is dat niet in ons nadeel. Daarna wordt het heuvelachtig met de rit naar Luik, die een kopie is van de finale van Luik-Bastenaken-Luik. Daar zal het kaf van het koren gescheiden worden. Na de tussenrit, waarin alles kan gebeuren, gaat het richting de Alpen met twee lastige klimritten.”

“We stelden een kern samen die uitgebalanceerd is met rensters die op de verschillende terreinen tot hun recht komen. De ogen zullen op ons gericht zijn, maar dat zijn we intussen gewend. Vorig jaar presteerden we exceptioneel goed, maar ook dit jaar willen we de koers kleuren en hard maken. We willen natuurlijk graag een ritzege, maar ons grootste doel is de Tourwinst van Demi verdedigen.”

Demi Vollering

“Demi is de absolute leidster van onze selectie. Ze heeft een mooie evolutie doorgemaakt en behoort tot de wereldtop. Ze is een stuk volwassener geworden in haar manier van koersen. Haar vertrouwen in haar eigen kunnen in het hooggebergte is groot. Ze is goed omringd met deze groep. Demi kan erop rekenen dat ze een selectie om haar heen heeft die volledig voor die tweede Touroverwinning op rij wil gaan. Het klopt dat er een aantal ritten binnen Demi’s mogelijkheden liggen, maar we gaan niet kijken of en hoeveel ritten we met haar kunnen winnen. Het hoofddoel mag niet in gevaar komen: de gele trui op l’Alpe d’Huez. Dat moet onze focus zijn.”

Lorena Wiebes

“Lorena Wiebes is ons speerpunt in de vlakke sprintetappes. De openingsetappe is biljartvlak, net als de tweede rit. Die ritten zijn op het lijf geschreven van Lorena. Zij heeft de laatste weken getoond dat ze in goede doen is. Maar een massasprint blijft een massasprint. Het gevaar loert in een klein hoekje,. Dat ze bij winst in eigen land de eerste gele trui pakt, zou mooi zijn. Maar we gaan geen krachten verspillen om die trui dan te verdedigen. Eindwinst primeert. De groene trui is dus ook niet meteen onze focus. Maar als Lorena er plots echt goed voorstaat, zullen we hem ook niet zomaar laten schieten.”

Barbara Guarischi

“Barbara Guarischi is van onschatbare waarde in onze ploeg. Ze heeft veel ervaring. Ze is niet alleen ijzersterk in het lead-outwerk, Barbara is ook heel belangrijk voor onze groep. Ze denkt altijd mee in groepsverband en haar ervaring wilden we graag meenemen naar de Tour de France Femmes.”

Christine Majerus

“Het is algemeen bekend dat Christine Majerus één van onze grootste steunpilaren is in dit soort wedstrijden. Het is iemand die je zonder twijfel in je selectie opneemt. Ze verzet bergen werk. En net als Barbara Guarischi zet ze haar ervaring volledig in dienst van de ploeg. Je hoeft bij Christine nooit te twijfelen of ze goed is, dat is ze áltijd. Christine is een renster die je er graag bij hebt. In sprintritten weet je wat je aan haar hebt en ook in lastige ritten gaat ze vrij lang mee. Ze is bezig aan een uitstekend seizoen.”  

Blanka Vas

"Blanka Vas is een super veelzijdige renster, ideaal voor het uiteenlopende parcours van deze Tour de France Femmes. Ze kan lang bergop mee, ook in de sprints kan ze haar dametje staan. En als ze mee glipt in een ontsnapping, kan ze gevaarlijk uit de hoek komen. Het is dus een logische keuze om Blanka te selecteren. Ze reed een uitstekende Giro d’Italia, deed het goed in de Vuelta en reed super sterk afgelopen zondag in de wegwedstrijd op de Olympische spelen. Blanka blijft stappen zetten en wordt steeds belangrijker in de groep.”

Niamh Fisher-Black

“Niamh Fisher-Black is er ter ondersteuning van Demi Vollering. Het klimwerk is haar terrein en het wordt haar taak om in de laatste twee à drie lastige ritten Demi Vollering zo goed mogelijk bij te staan. Ze heeft stappen gezet en tankte vertrouwen met een zege op WorldTour-niveau in de Giro d’Italia.”

Mischa Bredewold

“Mischa Bredewold is een renster die dit seizoen een sterke evolutie doormaakt. Ze kwam wat langzaam uit de startblokken door wat blessureleed, maar als je ziet  hoe ze zich in Spanje heeft gemanifesteerd met ritzeges en een sterk klassement in Itzulia, dan zie je dat ze stappen zet. Ook in de eerste etappe van de Tour de Suisse was het indrukwekkend hoe ze lang met de besten mee ging bergop. Ze weet dus waarom ze erbij is. Mischa heeft behoorlijk potentieel voor het werk bergop. Ze is een complete renster aan het worden die op het vlakke en heuvelachtige terrein én in het klimwerk van grote waarde is. Wanneer de twintig besten overblijven, hangt Mischa er vaak nog aan.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×