Team SD Worx - Protime op hoogtestage in Brides-les-Bains

Team SD Worx - Protime op hoogtestage in Brides-les-Bains

Team SD Worx - Protime op hoogtestage in Brides-les-Bains

09/07/2024

Gekoppelde rensters: Demi Vollering Mischa Bredewold Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

Laatste voorbereiding op Olymische Spelen en Tour de France Femmes

Team SD Worx – Protime belegt voor het derde opeenvolgende jaar een hoogtestage/trainingskamp in Brides-les-Bains. De nummer één op de UCI-ranking van de vrouwenteams is momenteel met de winnares van de Tour de France Femmes 2023 Demi Vollering voor haar laatste belangrijk voorbereidingskamp richting de Olympische Spelen in Parijs en de Tour de France Femmes. Ook Europees kampioenen Mischa Bredewold is mee.  Brides-les-Bains is al drie jaar partner van de beste vrouwenwielerploeg in de wereld. De ploeg is dit jaar opnieuw uiterst succesvol en heeft met Vollering o.a. al La Vuelta Femenina gewonnen.

Brides-les-Bains is een levendig en charmant stadje in de Franse Alpen dat bekend is vanwege de thermenbaden en een ideale uitvalsbasis voor een hoogtestage is. Voor het derde opeenvolgende jaar is Demi Vollering ook van de partij op dit voor haar belangrijke trainingskamp. Vollering is momenteel de beste klassementsrenster ter wereld. 

“Brides-les-Bains is qua hoogtestages een beetje ons thuis geworden”, geeft Vollering aan.  “De afgelopen twee jaar is de stage heel goed bevallen. Het grote voordeel van deze plek is dat je alle kanten op kunt gaan en inderdaad overal lange klimmen vindt. Verder zijn er genoeg verkeersluwe wegen waar je nauwelijks auto’s tegen komt. Dat fietst altijd een stuk prettiger.”

Naast Demi Vollering zal ook o.a. Europees kampioene Mischa Bredewold  in Brides-les-Bains bij het trainingskamp zijn dat van 1 tot en met 21 juli plaats vindt. Coach Anna van der Breggen, zelf olympisch kampioene in 2016, zal zich later bij de groep aansluiten.

Brides-les-Bains ligt aan de voet van het populaire Les Trois Vallees-gebied. Het staat bekend om zijn thermaal water, spa, gezondheidskuren en gezond eten. Het Alpendorp profileert zich nu ook sterk als een vriendelijke fietsbestemming voor mannen en vrouwen. 

Brides-les-Bains wordt ook wel het Fiets Basecamp in Les Trois Vallees genoemd, aangezien vele beklimmingen van hieruit starten. Zo begin je hier aan de klimmen naar Courchevel, Meribel en Val Thorens en kun je vanuit twee zijden de Col de la Loze beklimmen. Ook de voet van de Col de la Madeleine en de klim naar Valmorel liggen om de hoek. 

Brides-les-Bains is ook het startpunt (kilometer nul) van de inmiddels al beroemde autovrije Col de la Loze die in 2020 en 2023 in de Tour de France was opgenomen. In die twee was deze klim met stijgingspercentages tot liefst 24% het decor voor een boeiende strijd.

De 2304 meter hoge Col de la Loze is het speerpunt in de vernieuwde fietsstrategie van Brides-les-Bains. Op zondag 28 juli organiseert het Alpenstadje een cyclosportieve wedstrijd, Gran Fondo Col de la Loze. Deze Gran Fondo wordt voor de vijfde maal georganiseerd en kent een aparte start voor vrouwen. Er worden verschillende routes voorgesteld om de Col de la Loze te beklimmen. Brides-les-Bains profileert zich dan ook als een ideaal basiskamp voor alle fietsliefhebbers. Dankzij de ligging en de omliggende bergen kunnen veel fietsers over goed onderhouden wegen met prachtige uitzichten rijden.

De stad en de logiesverstrekkers doen hun best om fietsers uit de hele wereld te ontvangen. Brides-les-Bains, en ook diverse accomodaties in het Alpenstadje, hebben het label ‘accueil vélo’ ontvangen, dat fietsers garandeert dat ze in de beste omstandigheden worden ontvangen met o.a. aangepaste maaltijden, fietsruimtes, reparatieset in de etablissementen, fietsenwinkel in de buurt etc.

Naast hun trainingen zullen de rensters van Team SD Worx - Protime ook de Thermen van Brides-les-Bains bezoeken en hier van een speciale sportherstel massage genieten. Brides-les-Bains heeft de grootste thermen van de Alpen (2700m²). Na een dag op de weg kunnen fietsers zich in de thermen weer opladen. Ook kan er een tocht met e-bikes worden gemaakt, die deel uitmaakt van de milieuvriendelijke strategie van het gebied. 

“Richting de twee belangrijkste ronde van het jaar, de Tour de France Femmes, is dit een belangrijke hoogtestage”, kijkt Anna van der Breggen vooruit. “In Brides-les-Bains kunnen wij diverse lange beklimmingen van boven de 2000 meter nemen. Dit is ideaal voor ons, want we verblijven hier drie weken en dan is de afwisseling in de trainingsroutes welkom. Met de Col de la Loze, die speciaal voor fietsers is aangelegd en waar je geen autoverkeer treft, liggen we aan de voet van een ideale col voor bepaalde trainingen te doen.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×