Team SD Worx wil in Zweden de lijn van Tour de France Femmes doortrekken

Team SD Worx wil in Zweden de lijn van Tour de France Femmes doortrekken

“Sterk blok dat op diverse terreinen uit de voeten kan”

05/08/2022

Minder dan een week na de finish van de Tour de France Femmes trekt de Women’s World Tour naar Scandinavië voor het tweeluik ploegentijdrit + wegwedstrijd Vårgårda in Zweden (6 en 7 augustus). Team SD Worx komt met een sterk blok aan de start: Demi Vollering, Elena Cecchini, Blanka Vas, Christine Majerus en Chantal van den Broek-Blaak. “Met deze selectie kunnen we voor de prijzen meedoen”, zegt ploegleider Lars Boom.

Gekoppelde wedstrijd: Postnord UCI WWT Vårgårda West Sweden TTT - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Christine Majerus Chantal van den Broek-Blaak Blanka Vas - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Op zaterdag 6 augustus start met de ploegentijdrit in Vårgårda het Scandinavische luik van de Women’s WorldTour. Team SD Worx komt met een mix van de Giro -en Tourploeg aan de start. Blanka Vas en Elena Cecchini treden opnieuw in competitie na de ronde van Italië, Christine Majerus, Chantal van den Broek-Blaak en Demi Vollering betwistten vorige week nog de ronde van Frankrijk. 

Marlen Reusser moet verstek geven, zij ondervindt nog te veel hinder van de hersenschudding die ze opliep bij een val in de zesde etappe van de Tour de France Femmes. “Dat Marlen niet kan starten, is een aderlating voor onze ploegentijdrit in Vårgårda, als tijdritspecialiste had ze ons team op sleeptouw kunnen nemen, maar we willen absoluut geen risico nemen met haar”, zegt ploegleider Lars Boom. . “Met de huidige selectie mogen we desondanks met ambitie naar de ploegentijdrit trekken. Het is een sterk blok, dat op diverse terreinen uit de voeten kan. Met de veelzijdigheid van dit team is ook veel mogelijk in de wegwedstrijd op zondag.” 

Daarin krijgt het peloton traditiegetrouw enkele grindwegen onder de wielen. Het is de eerste keer na Covid dat de Vårgårda-wedstrijd verreden wordt en het parcours is ferm verbouwd. De gravelsectoren bevinden zich dit jaar allemaal in de eerste dertig kilometer. De ‘Sterrato-sectoren’ zijn: Stockabo (3,5 km), Korpas (2,3 km) en Kvinnestad (3,1 km). Vervolgens legt het peloton acht lokale ronden van 11 kilometer af rond de Hägrunga-helling (1,1 km aan 4%). “Het zal zaak worden om de race hard te maken, zodat de sprinters het hopelijk lastig krijgen. Een snel explosief type komt hier goed uit de verf. Met deze selectie maken we kans.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×