Mischa Bredewold eindigt tweede in eindklassement Lotto Thüringen Ladies Tour

Mischa Bredewold eindigt tweede in eindklassement Lotto Thüringen Ladies Tour

“Bevestiging dat ik stappen aan het zetten ben”

30/06/2024

Mischa Bredewold staat op het eindpodium van de Lotto Thüringen Ladies Tour. De Europese kampioene trekt zo de lijn van haar goede resultaten door. Alleen Ruth Edwards deed beter door in de eerste etappe veel tijd te pakken. Voor Bredewold is de tweede plaats in het eindklassement een nieuwe stap in haar ontwikkeling als allround renster. “Het is mooi om op het eindpodium te staan. Natuurlijk mik je altijd op de hoogste trede, maar ik heb in de Lotto Thüringen Ladies Tour toch een aantal zaken gedaan die ik mee kan nemen richting de toekomst.”

Gekoppelde rensters: Mischa Bredewold Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Mischa Bredewold: “Ik moet eerlijk bekennen dat mijn tweede plaats in het eindklassement dubbel voelt. Ik ben er heel blij mee, want als team hebben we hartstikke goed gekoerst. We stonden viermaal op het podium, waarvan tweemaal met Barbara Guarischi. Als je de wedstrijd in zijn totaliteit bekijkt, hebben we goed gekoerst met zijn allen. Maar als je tweede wordt na Ruth Edwards, die in de eerste etappe zoveel tijd pakte, is het wel wat jammer dat we naast de eindwinst grijpen. Deze ronde is op het lijf geschreven van all round rensters. Ik vond het heel leuk koersen hier en heb toch enkele persoonlijke overwinningen geboekt.”

“Zo werd het voorjaar niet wat ik ervan verwacht had door een gebroken rib. Ik ben er trots op hoe ik dat toch relatief snel heb kunnen omdraaien met winst in Itzulia en een goed Spaans blok. Ik ben mijn ploeg dan ook dankbaar dat ze me rustig hebben weten te houden en goed hebben begeleid.”

“In de Lotto Thüringen Ladies Tour merkte ik meteen dat de vorm echt goed zit. Het was het doel om hier goed te zijn, maar dan moet dat natuurlijk ook nog lukken. Ik reed hier beter dan ik vooraf had verwacht. In de eerste etappe kon ik Kasia Niewiadoma haar aanval op een oplopend stuk beantwoorden. Dat was voor het eerst in mijn carrière. En die zege in de tijdrit zal me nog lang bijblijven. Ik droomde er wel van, maar ik had het nog niet zien aankomen.”

“Daar ga ik nu verder aan werken richting de Tour de France Femmes. Maandag vertrek ik op hoogtestage naar Brides-Les-Bains, samen met Demi Vollering. Ik heb dat nog nooit gedaan en dus ben ik er wel benieuwd naar. Ik ben tevreden met hoe ik momenteel bergop rijd. In de eerste etappe van de Tour de Suisse kon ik Demi helpen bergop. Dat was ook voor het eerst dat ik op een klim een rol van betekenis kon spelen. Ik hoop met deze hoogtestage in Brides-Les-Bains daar verder aan te bouwen en een nieuwe stap te zetten zodat ik Demi ook in de Tour de France Femmes kan helpen”, besluit Bredewold.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×