Tour of Britain ideale voorbereidingswedstrijd richting belangrijke sportzomer

Tour of Britain ideale voorbereidingswedstrijd richting belangrijke sportzomer

“Zegetotaal hopelijk verder aandikken”

31/05/2024

Team SD Worx-Protime trekt richting Tour of Britain Women met dit seizoen reeds 31 overwinningen op zak. Sportief manager Danny Stam is tevreden over de eerste maanden van het seizoen en hoopt in Tour of Britain het aantal zeges verder te aan te dikken. Team SD Worx-Protime start met wereldkampioene Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Elena Cecchini, Barbara Guarischi, Christine Majerus en de van een blessure herstelde Chantal van den Broek-Blaak. “Een sterke ploeg voor een parcours dat ons ligt. De organisatoren hebben er op papier een interessante wedstrijd van gemaakt”, geeft Stam aan.

Hoe evalueer je het seizoen tot nu toe?

Danny Stam: “Voorlopig valt er bijna niets op af te dingen. We hebben een sterk voorjaar gehad. In de Ardennenklassiekers presteerden we minder dan het jaar ervoor, maar over het algemeen ben ik tevreden over het voorjaar. Vervolgens reden we als team heel indrukwekkend in het Spaanse blok. Na het succesjaar 2023 hadden we aan het begin van dit seizoen niet verwacht om nu weer zo’n hoog zegeaantal te hebben.”

De afgelopen drie etappewedstrijden verloor Team SD Worx-Protime slechts één rit. Wat zegt dat?

Stam: “Dat is in de eerste plaats indrukwekkend en het zegt dat de periodisering heel goed gaat. Als de Spaanse groep klaar is met zijn wedstrijden, staat een andere groep voor het nieuwe blok alweer paraat zoals in RideLondon bleek. Het is lekker als je daarop kunt rekenen.”

Wat verwacht je van Tour of Britain Women?

Stam: “We trekken er met een sterke ploeg heen. Ons doel is om zoveel mogelijk overwinningen te boeken. Het is een uitdagend parcours dat ons moet liggen. We moeten evenwel kijken hoe goed Lotte Kopecky hersteld is van de RideLondon. Zij reed er een indrukwekkende wedstrijd, maar kwam ook hard ten val en was een beetje verkouden. Voor ritwinst kijken we zeker ook naar Lorena Wiebes. Zij heeft dit seizoen opnieuw een extra stap gezet. Ze is gewoon niet te kloppen in de sprint. Dat was ook haar doel richting de Olympische Spelen. Dat is alvast gelukt en hopelijk levert het ook in Tour of Britain ritwinst op.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×