Dozijn vol voor Lorena Wiebes

Dozijn vol voor Lorena Wiebes

08/06/2024

Met haar twaalfde zege van het seizoen heeft Lorena Wiebes nogmaals onderstreept wie het snelste van het vrouwenpeloton is. In een rechtstreeks duel met Charlotte Kool toonde de sprintster van Team SD Worx-Protime zich de beste in de derde rit van de Tour of Britain. De leiderstrui bleef in handen van Lotte Kopecky die ditmaal de sprint voor Wiebes aantrok.

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Britain Women - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Christine Majerus Chantal van den Broek-Blaak Barbara Guarischi Lorena Wiebes Elena Cecchini - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Sprintster van SD Worx-Protime oppermachtig in derde rit Tour of Britain

Sportief manager Danny Stam had het al voorspeld: de rit rond Warrington zou een kans voor de sprinters bieden. Team SD Worx-Protime deed de hele dag perfect werk om het peloton gesloten te houden en wist in de laatste kilometers de sprint optimaal aan te trekken voor Wiebes. De voormalig Europees kampioene toonde vervolgens aan dat ze dit jaar in de sprint een maatje te groot voor de concurrentie is.

“Het team heeft de hele dag goed werk geleverd door de kopgroep onder controle te houden. We hielden Christine Majerus, Barbara Guarischi, Lotte Kopecky en mij over voor de finale. Christine bracht ons goed door de laatste bocht in eerste positie waarna eerst Barbara en vervolgens Lotte de sprint voor mij aantrokken” zei Wiebes na de podiumceremonie.

“Het was een snelle finish en ik had zoiets van ‘oh, het is nog maar 200 meter te gaan’, dus ik zette mijn sprint in en ik was blij dat ik het kon afmaken voor het team. Het is altijd leuk om een wedstrijd te winnen nadat de meiden zoveel werk hebben gedaan. Er is nog één dag te gaan, dus we gaan er morgen weer vol voor.”

De slotrit van de Tour of Britain vindt rondom Manchester plaats en is volgens Danny Stam een lastigere rit. Lotte Kopecky staat nog altijd aan de leiding in het klassement met een voorsprong van 17 seconden op Anna Henderson en 32 seconden op Letizia Paternoster.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×