Eindzege Kopecky veilig gesteld

Eindzege Kopecky veilig gesteld

Beloning voor Majerus blijft in slotrit Tour of Britain uit

09/06/2024

Het masterplan om naast de eindzege van Lotte Kopecky de Tour of Britain aft e sluiten met een ritzege voor de ‘beste’ ploeggenote aller tijden Christine Majerus mislukte. Al wist de Luxemburgse door de actie in de laatste tweehonderd meter wel op te rukken naar de derde plek en dus een podiumplaats in het klassement achter Kopecky en Anna Henderson. Dat stemde de ploeg weer tevreden.

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Britain Women - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Chantal van den Broek-Blaak Lorena Wiebes Barbara Guarischi Christine Majerus - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Op het parcours in de regen rondom Manchester werd de leidende positie van Kopecky nog gretig aangevallen, maar Team SD Worx-Protime verdedigde in de breedte met veel overtuiging de leidende positie. In de laatste chicane op 250 meter voor de streep pakte Kopecky nog enkele meters, waarna ze even inhield om Majerus (die aan haar elfde seizoen voor Team SD Worx-Protime bezig is) naar de ritzege te laten sprinten. Daar maakte de Luxemburgse de fout om te vroeg te juichen waardoor Ruby Roseman-Gannon er met de ritzege vandoor ging.

 

Christine Majerus: “Natuurlijk is het mijn fout dat ik te vroeg juichte, maar tegelijk moet ik ook Ruby feliciteren dat zij in de ritzege bleef geloven tot de eindstreep. Ik wil mijn teamgenoten bedanken dat zij mij vandaag de kans hebben gegeven om voor de overwinning te sprinten. Jullie weten dat het me spijt dat ik het heb verpest. Maar niet alles is slecht vandaag, want Lotte won de Tour of Britain en ik kon opschuiven in het klassement en haar vergezellen op het podium op de derde plaats. Daar ben ik meer dan tevreden mee.”

Lotte Kopecky: “Het was een koude dag en een hectische rit met enkele mooie, steile klimmen. Uiteindelijk hielden we altijd de controle in handen. Wij hebben de keuze gemaakt om in de sprint de kaart van Christine te spelen. We deden dat perfect tot aan de laatste bocht waar ik met een ietwat te grote voorsprong uitkwam. Toen ik Christine zag aanzetten, hield ik me aan ons plan. Wij maakten de deal dat zij vandaag voor de zege zou sprinten, maar misschien wat dat een fout. Toch zou ik nu nog precies hetzelfde doen wanneer we in dezelfde positie kwamen te zitten.”

“Het zou mooi voor Christine, die zich altijd inzet voor de anderen in de ploeg, zijn om op WorldTour niveau in haar laatste seizoen nog een wedstrijd te winnen. Als ploeg zijn we er echter nog goed uitgekomen. Ruby wint uiteindelijk de rit. Zij is een goede renster en dit is een mooie zege voor haar. Ik ben uiteindelijk blij dat Christine dankzij de bonificatie seconden nog als derde op het podium van het klassement is geëindigd. Misschien zag het er allemaal wel grappig uit. Het is wat het is, maar ik ben zeker niet teleurgesteld. Met ons optreden in deze hele Tour of Britain en mijn eindzege ben ik dik tevreden.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×