Kopecky opnieuw beste in Tour of Britain

Kopecky opnieuw beste in Tour of Britain

Wereldkampioene heeft in rit twee geen fotofinish nodig

07/06/2024

Een dag eerder was er een fotofinish nodig om Lotte Kopecky aan te wijzen tot ritwinnares, ditmaal was er geen twijfel mogelijk en versloeg de wereldkampioene haar medevluchtster Anna Henderson in de tweede rit van de Tour of Britain met groot verschil. Lorena Wiebes maakte het succes voor Team SD Worx-Protime compleet door de sprint voor de derde plek te winnen.Op 26 kilometer van de streep, op de klim van Horseshoe Pass, wist Lotte Kopecky de beslissing te forceren. Alleen Henderson kon met de leidster in het algemeen klassement mee. De sprint ging Kopecky van kop af aan en hield Henderson op afstand.

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Britain Women - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Christine Majerus Chantal van den Broek-Blaak Elena Cecchini Barbara Guarischi Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

“Gisteren was het in de sprint heel close, maar vandaag was het anders”, vertelde Kopecky. “Het was mooi om in de vlucht te zitten met Anna Henderson. Ik had verwacht dat ze in de laatste kilometer niet meer op kop zou komen. Daar had ik geen probleem mee. Ik had deze finale in de ochtenduren verkend, dus wist ik wat er kwam. Het was geen nadeel om op kop te beginnen.”

Sportief manager Danny Stam: “Al voor deze ronde hadden we als doel om met Lotte Kopecky voor het klassement te gaan. Deze rit en de klim van de Horseshoe Pass hadden we toen al aangestipt als een kans om tijd te winnen op de anderen. Lotte laat zien dat ze er weer goed voor staat en heeft een belangrijke stap naar de eindzege gezet. Zaterdag wacht normaal een rit voor de sprinters waar wij Lorena Wiebes hopen uit te spelen. De slotrit zondag is zwaarder en vergelijkbaar met deze rit rondom Wrexham. Daar zullen we vol aan de bak moeten om de leiderstrui van Kopecky te verdedigen.”

Kopecky heeft in het klassement na twee ritten 17 seconden voorsprong op Anna Henderson en 34 seconden op Letizia Paternoster.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×