Sportief manager Danny Stam blikt tevreden terug op Tour of Scandinavia

Sportief manager Danny Stam blikt tevreden terug op Tour of Scandinavia

“Onze doelstellingen meer dan behaald”

27/08/2023

Met twee etappewinsten van Lorena Wiebes kijkt Team SD Worx tevreden terug op de Tour of Scandinavia. In de laatste etappe speelde het Nederlandse WorldTeam opnieuw de kaart van Wiebes, maar Cecilie Uttrup Ludwig zegevierde met een succesvolle late uitval. Sportief manager Danny Stam blikt tevreden terug op de Tour of Scandinavia. “We hadden hier geen klassementambities, dus uiteraard zijn we tevreden met twee etappezeges. Daarmee hebben we het maximale eruit gehaald.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Barbara Guarischi Niamh Fisher-Black Lonneke Uneken Femke Markus Christine Majerus Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Lorena Wiebes sprintte in de laatste rit van de Tour of Scandinavia naar een tweede plaats. “Vandaag lag er nog een laatste sprintkans voor Lorena. Dus hebben we het heft in handen genomen en volop jacht gemaakt op de ontsnapping”, zegt sportief manager Danny Stam. “De kopgroep reed heel sterk. We moesten nagenoeg ons volledige team inzetten om ze terug te halen. Wat uiteindelijk ook lukte. In de laatste bocht zat Lorena daardoor wat geïsoleerd, maar ze zat perfect geplaatst voorin. Op de demarrage van Cecilie Uttrup Ludwig reageerde niemand. Dat verraste me enigszins. Zij is zó sterk, dat ze natuurlijk meteen een kloof slaat. Hierdoor kon Lorena niet sprinten voor de zege. Soms blijf je met lege handen achter ondanks een dag van veel arbeid. Dat maakt deel uit van de koers.”

“Uiteindelijk sluiten we de Tour of Scandinavia met een mooi rapport af. We kwamen voor ritzeges en gaan naar huis met twee stuks. De Tour of Scandinavia viel dit jaar wat ongelukkig direct na het tweeluik van de Tour de France Femmes en de wereldkampioenschappen. Beide wedstrijden vormen een groot doel voor de rensters en dan is het daarna altijd even schakelen. De knop omdraaien en de motivatie terugvinden voor het laatste deel van het seizoen. Dat hebben onze meiden uitstekend gedaan. Lorena Wiebes had haar zinnen gezet op de Tour de France Femmes en het wereldkampioenschap, maar viel tweemaal ziek uit. Dat ze dan meteen weet te winnen in de eerste daaropvolgende wedstrijd, zorgde voor een vertrouwensboost. In Plouay en Simac Ladies Tour willen we op het succes van dit seizoen verder gaan.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×