Lorena Wiebes na ziektes extra gemotiveerd voor de Tour of Scandinavia

Lorena Wiebes na ziektes extra gemotiveerd voor de Tour of Scandinavia

“Ik ga voor etappewinst”

22/08/2023

In de Tour of Scandinavia komt Lorena Wiebes voor het eerst weer aan de start met Team SD Worx nadat ze de Tour de France Femmes had moeten verlaten met ziekte. Ook op de WK sukkelde ze met ziekte. “De Tour en de WK vormden grote doelen voor me. Dat ik er niet alles kon uithalen door o.a. maagproblemen motiveert me dubbel en dik om het seizoen nu sterk te eindigen. Ik hoop in de Tour of Scandinava, GP Plouay en Simac Ladies Tour nog extra vertrouwen te tanken om hopelijk mijn Europese trui succesvol te verdedigen eind september op de VAM-berg.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

In de Tour of Scandinavië gaat Team SD Worx met Lorena Wiebes jagen op etappezeges. Met Niamh Fisher-Black hoopt de Nederlandse Worldploeg ook een goede eindnotering in het algemeen klassement te realiseren. De Europese kampioene en Nieuw-Zeelandse krijgen daarvoor ondersteuning van Barbara Guarischi, Christine Majerus, Femke Markus en de terugkerende Lonneke Uneken (na een sleutelbeenbreuk). 

In de eerste etappe dient zich in Halden (Noorwegen) al een eerste kans voor de sprinters aan. Lorena Wiebes hoopt er te kunnen triomferen. “Ik kijk er echt naar uit om opnieuw van start te gaan in de Tour of Scandinavia”, zegt Lorena Wiebes, die voor het laatst in Scandinavië reed in 2019. Toen wist ze meteen de eerste etappe te winnen. Vorig jaar stond de wedstrijd niet op haar programma en in 2021 en 2020 werd de etappekoers niet verreden. “Ik heb uiteraard goede herinneringen aan mijn vorige deelname. Ook dit jaar hoop ik meteen te kunnen starten met winst. Ik ken de finish want ook in 2019 eindigden we een rit in Halden (toen werd Wiebes negende). In de lokale ronde moeten we tweemaal een korte beklimming over. Ik zal meteen weten hoe het met mijn fitheid staat. Ik verwacht dat het een sprint wordt met een uitgedunde groep. Het is wat een tactische finish. Normaal ligt me dat wel.”

“Al is het ook voor mij een vraagteken hoe mijn benen zullen aanvoelen. In het profcriterium van Etten-Leur voelden ze fris aan. In de Tour of Scandinavia zijn er een aantal sprintkansen en ik hoop dus op etappewinst. Verder is dit de perfecte wedstrijd om terug koersritme en vertrouwen op te doen. Ik ben dubbel en dik gemotiveerd om goed te presteren. Ik wil me hier en in GP Plouay en Simac Ladies Tour voorbereiden op het Europees kampioenschap. Daar wil ik mijn trui verdedigen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×