Lorena Wiebes pakt in Tour of Scandinavia haar tiende zege van het seizoen

Lorena Wiebes pakt in Tour of Scandinavia haar tiende zege van het seizoen

"Bevestiging dat mijn benen weer goed zijn"

23/08/2023

Lorena Wiebes bezorgt Team SD Worx een knalstart in de Tour of Scandinavia. De Europese kampioene ontbond haar duivels in de laatste rechte lijn, waarbij ze nog net de ontsnapte Cecilie Uttrup Ludwig op de lijn kon remonteren. Daarmee viert Wiebes haar terugkeer in competitie met haar tiende zege van het seizoen. “Ik was niet zeker of we nog op tijd zouden komen, maar sprint toch altijd voluit. Ik ben heel blij om terug aan te knopen met een overwinning. Hiermee krijg ik de bevestiging dat ik hersteld ben na mijn ziektes.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

Drie jaar na haar laatste deelname begint Lorena Wiebes de Tour of Scandinavia op exact dezelfde wijze: door al in de eerste etappe te zegevieren. “Het team speelde een sleutelrol voor me. De afdaling richting de lokale ronde zou bepalend zijn. Ik wist nog van mijn vorige deelname in 2019 dat het echt een snelle en tricky afdaling is, waar positioneren heel belangrijk is. Daar hebben we nagenoeg het volledige team opgebruikt. Niamh hielden we achter de hand om de aanvallen op de beklimmingen te controleren. Puik werk van Team SD Worx.”

“Na de eerste beklimming was het vrij hectisch. Iedereen zat op de limiet en Liane Lippert zat voorop met Cecilie Uttrup Ludwig. Een gereduceerd peloton greep hen bij de lurven, maar toen ging Cecilie nog eens aan. Ze hield het lang vol, maar gelukkig voor mij zat de timing goed.”

“Om eerlijk te zijn had ik er niet het volle vertrouwen in dat we nog op tijd zouden komen. Maar ik lanceer altijd mijn sprint volledig en dan zie ik wel wat het resultaat is. Ik ben blij dat ik terug kon sprinten. Ook voor mij was het een vraagteken hoe mijn benen zouden zijn na de ziekte. Maar vandaag kreeg ik de bevestiging: ze zijn goed. Ik hoop dat er nog sprintkansen zullen komen. Morgen is het niet voor mij, maar de derde en vijfde etappe zouden wel eens op een sprint kunnen eindigen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×