Lorena Wiebes triomfeert op de slotbeklimming in derde etappe Tour of Scandinavia

Lorena Wiebes triomfeert op de slotbeklimming in derde etappe Tour of Scandinavia

“Dit was lastiger dan een sprint”

25/08/2023

Voor wie er nog aan twijfelde: Lorena Wiebes bewees in de derde etappe van de Tour of Scandinavia nogmaals dat ze meer is dan alleen een sprintster. De Europese kampioene sprintte overtuigend naar de zege in een rit met twee gecategoriseerde beklimmingen en een slothelling van 1,4 kilometer. “Dit was écht een lastige inspanning, maar ik ben blij dat ik het werk van Team SD Worx kon afmaken.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Scandinavia 2023 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lorena Wiebes nadat ze haar tweede zege in de Tour of Scandinavie pakte: “Dit was echt een zware inspanning bergop. Ashleigh Moolman-Pasio maakte het extra hard door al door te trekken aan de voet van de klim. Daarna viel het even wat stil, maar dan startten ze opnieuw met sprinten en dat met nog driehonderd meter te gaan. Dus moest ik ook al aangaan. Dit is een heel mooie zege, maar het heeft energie gekost.”

“Het team deed het heel goed vandaag. Niamh Fisher-Black deed prima werk in de achtervolging op enige aanvalster Carina Schrempf. Daarna zorgde Christine Majerus ervoor dat ik constant goed gepositioneerd zat. We hadden alles onder controle. Over de slotklim kan ik zeggen dat ik heb afgezien. Dit was anders dan normaal sprinten. Het duurde langer dan een minuut. Je moet gewoon heel hard gaan, het gashendel volledig open tot aan de finishlijn. Gelukkig kon ik het werk van mijn ploeggenoten afmaken. Ik had goed gevoel op de beklimmingen vandaag, dus ik ben blij met mijn vorm.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×