Dubbelslag voor Team SD Worx-Protime in Tour de Romandie met Vollering en Kopecky

Dubbelslag voor Team SD Worx-Protime in Tour de Romandie met Vollering en Kopecky

Indrukwekkend een-tweetje

07/09/2024

Team SD Worx-Protime heeft de koninginnerit van de Tour de Romandie volledig gedomineerd. Toen de kopgroep op de slotklim nog met vijf overbleef, waren daar met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Niamh Fisher-Black nog drie van het Nederlandse WorldTeam bij. Op de aanval van Gaia Realini reageerde Demi Vollering direct, waarna alleen Lotte Kopecky nog kon volgen. De twee kampioenen vochten het vervolgens uit in een sprint voor de dagzege. “Het was heel nipt. Ik dacht dat ik Lotte al had gelost, maar plots kwam ze alsnog naast me. Gelukkig kon ik mijn jump perfect timen en deze rit winnen”, aldus Demi Vollering.

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Sportief manager Danny Stam: “Dit was een indrukwekkende rit van ons team. We mochten niet met communicatie rijden vandaag. We wisten dat de slotklim Demi Vollering heel goed lag. Ons plan was dat we de andere teams uit hun tent wilden lokken en dat de concurrentie ons er maar moest proberen af te rijden. Dat hebben ze ook geprobeerd, maar het lukte niet om ons op achterstand te rijden. Uiteindelijk bleven er vijf rensters over, waarvan drie van ons team. Dan was het moment daar om zelf het verschil te proberen maken in het laatste stuk van de klim. Niamh Fisher-Black nam eerst het initiatief, werd gecounterd maar wist terug te komen omdat het stilviel voorin. Waarna ze het nog eens probeerde en Realini het initiatief overnam. Demi counterde die aanval, waarop Lotte zich terug in de koers vocht. Uiteindelijk bleven Lotte en Demi alleen over.”

Winnares Demi Vollering: “Het was heet vandaag. Dat maakte de laatste klim extra lastig. Of ik verrast was dat Lotte Kopecky zo ver mee ging? Een beetje misschien. Anderzijds: dit ligt haar natuurlijk perfect. Het tempo ging er continu weer uit, waarna er werd versneld. Die tempowisselingen kan zij gewoon goed. Ik had mijn zinnen op de ritzege gezet. In de sprint af wilde ik het afmaken. Natuurlijk is het altijd vreemd om tegen een ploeggenote te sprinten, maar dit is wel het eerlijkst. Dan is het echt vrouw-tegen-vrouw. Ik dacht even dat ik haar al had gelost, maar juist voor de lijn dook ze alsnog naast me op. Ik schrok even, maar gelukkig kon ik toch winnen.”

In het algemeen klassement leidt wereldkampioene Lotte Kopecky met twee seconden voor haar ploeggenote Demi Vollering. Kopecky: “Ik ben tevreden na de rit van vandaag. Klimmen is voor mij nog een ontdekkingstocht. Elke lange beklimming die ik nu in een wedstrijd doe is het ontdekken hoe ver ik kom en wat ik kan doen. Vandaag had ik een goede, nieuwe ervaring, want ik voelde me best goed. Tien kilometer aan acht procent is niet makkelijk. Ik ben dan ook blij met de klim die ik heb gereden.”

Sportief manager Danny Stam: “Dat Demi en Lotte in zo’n zware etappe als één en twee eindigen is een heel mooi resultaat”, vervolgt Stam. “We zijn uiteraard heel blij met deze zege voor Demi Vollering. Met Lotte en Demi hebben we ook de nummers één en twee in het algemeen klassement. Dat is een mooie uitgangspositie voor de slotrit. We zullen er alles aan doen om deze etappekoers voor het derde opeenvolgende jaar te winnen met Team SD Worx-Protime.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×