Lotte Kopecky triomfeert bovenop Jebel Hafeet en grijpt macht in UAE Tour

Lotte Kopecky triomfeert bovenop Jebel Hafeet en grijpt macht in UAE Tour

“Dit is crazy”

10/02/2024

Lotte Kopecky heeft opnieuw een kabinetstuk uit haar mouw geschud. De wereldkampioene reed met een elitegroepje weg op de slotklim van de derde etappe van de UAE Tour. Bovenop Jebel Hafeet pakte ze zo haar allereerste bergzege ooit. “Dit is crazy. Ik had hier vooraf van gedroomd. Ik hoopte om hier te winnen, maar om het dan ook waar te maken… Dit is de perfecte vertrouwensboost met het oog op de klassiekers.”

Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

“Dit is mijn eerste bergoverwinning ooit. Dit is crazy”, aldus Kopecky. “Ik was heel gemotiveerd. Ik had er vooraf wel een doel van gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan op Jebel Hafeet. Ik voelde dat de ploeg veel vertrouwen in mij had en ik had de klim ook goed bestudeerd wat betreft de stijgingspercentages. Natuurlijk had ik hier vooraf op gehoopt, maar om het dan ook waar te maken... Dit is heel goed voor het vertrouwen. Dit doet altijd pijn aan de benen. Op een klim kan je je het ene moment nog goed voelen en dertig seconden later nagenoeg ontploffen. Daarom dat ik nog niet aan de overwinning dacht en gewoon kilometer per kilometer keek hoe ik me voelde. Toen Bradbury ging, panikeerde ik even, maar gelukkig vond ik snel het goede ritme terug. Toen ik op haar naderde, had ik toch wel ergens het vertrouwen dat ik kon winnen. Ik ben hier heel blij mee.”

“Het zou mooi zijn om morgen veilig door te komen en dan de eindoverwinning op zak te steken”, vervolgde Kopecky. “Dit had ik niet meteen verwacht. Maar dit is alleen maar goed voor het vertrouwen en de motivatie. De conditie is uiteraard goed. Als je nu nog geen bepaald niveau hebt, kom je er ook niet meer voor het klassieke voorjaar. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn nog ver weg, maar ik denk wel dat ik goed op schema zit gezien de trainingsopbouw die ik achter de rug heb en de trainingen die nog moeten komen.”

Sportief manager Danny Stam is tevreden met de progressie van de wereldkampioene. “Dit is een hele mooie zege. We hadden er stiekem vooraf op ingezet. Maar dat ze het dan ook gewoon waarmaakt, is gewoon fantastisch. Jebel Hafeet is toch een zware klim. Dit is een voorbereidingswedstrijd op het klassieke voorjaar. Deze prestatie toont aan dat het de goede richting uitgaat met Lottes vormpeil. Dat we drie zeges op rij pakken, is iets waar we heel tevreden over zijn. Morgen volgt nog één zware dag, maar deze wedstrijd is nu al geslaagd.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×