Lorena Wiebes sprint oppermachtig naar eerste zege van het seizoen

Lorena Wiebes sprint oppermachtig naar eerste zege van het seizoen

“Fantastisch om meteen te winnen na zo'n teamprestatie"

08/02/2024

Er stond in Dubai Harbour geen maat op Lorena Wiebes. In de verwachte massasprint in de eerste etappe van de UAE Tour snelde Wiebes oppermachtig naar de eerste zege van het seizoen voor Team SD Worx-Protime. De 24-jarige Nederlandse topsprintster plaatste de kroon op het voorbereidende werk van haar sprinttrein. “Ik werd perfect gebracht en kon lang uit de wind blijven. Het is fantastisch  om zo het seizoen te openen met Team SD Worx-Protime.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

De eerste etappe van de UAE Tour betekende voor Team SD Worx-Protime de opener van het seizoen. De eerste grote test ook voor de lead-outtrein voor Lorena Wiebes. Haar ploeggenoten hielden Wiebes niet alleen perfect voorin, maar zorgden er ook voor dat ze geen zuchtje wind ving. Eerst trok Guarischi aan en daarna loodste Lotte Kopecky de topsprintster naar de laatste honderden meter. En dan pakte Wiebes met een verschroeiende vernselling uit. Goed voor de eerste zege van het seizoen.

“Het is fantastisch om meteen de eerste race van het seizoen te winnen”, zegt Lorena Wiebes. “De lead-out van het team was textbook racing. We hadden vooraf beslist dat we aan de rechterkant zouden sprinten omdat de wind van links kwam. We wilden ook zo lang mogelijk wachten zodat we niet vol in de wind moesten sprinten. Er heerste chaos in het peloton op het laatste lange stuk, maar bij ons bleef iedereen cool. Ze zetten me perfect af. Ik ben blij dat ik het ook heb afgemaakt.”

Lotte Kopecky was de locomotief die Wiebes op het juiste toerental bracht. “Het is mooi om de wereldkampioene als lead-outrenster voor je te hebben. Onze samenwerking verloopt prima. Dat is hoe het werkt bij Team SD Worx-Protime, we schrikken er niet van terug om vol voor elkaar te werken. En dat levert succes op.”

Daarmee opent Wiebes haar zegeteller dit seizoen al meteen. “Morgen dient zich normaal een nieuwe sprintkans aan. De leiderstrui zal voor een beetje meer druk zorgen bij ons. De wind zal zeker een rol spelen, maar we zijn klaar voor eventuele waaiers…”, besluit Wiebes.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×