Lorena Wiebes sprint naar derde plek in laatste etappe van de UAE Tour

Lorena Wiebes sprint naar derde plek in laatste etappe van de UAE Tour

“Leerrijk voor de toekomst”

12/02/2023

Team SD Worx heeft de UAE Tour afgesloten met twee podiumplaatsen, een toptiennotering en een overwinning. In de laatste etappe kwam het opnieuw tot een sprint, waarin Lorena Wiebes derde werd. “We raakten elkaar wat kwijt, dus was het gokken. Ik maakte een fout en ging te vroeg aan. Verliezen is nooit leuk, maar dit is leerrijk voor de toekomst.” 

Gekoppelde wedstrijd: UAE Tour - Gekoppelde rensters: Barbara Guarischi Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Ook in de afsluitende rit van de UAE Tour kwam het zoals verwacht tot een sprint. De aanloop ernaartoe verliep hectisch. “Het was echt chaotisch en we raakten elkaar een beetje kwijt”, zegt Lorena Wiebes.  “Het was een beetje gokken en daar heb ik een fout gemaakt om te vroeg aan te gaan. Verliezen is nooit leuk, maar dit is leerrijk voor de toekomst.”

De Europese kampioene sluit de UAE Tour af met een zege, een tweede en een derde plek. “Ik kijk met gemixte gevoelens terug op de UAE Tour. Uiteraard ben ik blij met de overwinning. De sprinttrein verliep de eerste twee dagen meteen goed. Vandaag liep het mis, maar na deze drie etappes weten we wel welke zaken we kunnen aanpassen naar de toekomst toe. We hebben als ploeg mooie dingen laten zien en kunnen dus met een tevreden gevoel naar huis.”

Voor Barbara Guarischi was de UAE Tour de ideale ronde om de sprinttrein op punt te zetten. “We wisten dat het moeilijk zou zijn om een lead-out trein van nul op te bouwen, maar we hebben al heel goed gewerkt. We kunnen nog enkele kleine details verbeteren, maar de basis staat er. Het kan dus alleen maar beteren. Dit was de perfecte race om aan het seizoen te beginnen en om wat snelheid in de benen te krijgen. We verlaten de Verenigde Arabische Emiraten met veel vertrouwen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×