Update Amy Pieters

Update Amy Pieters

Situatie Amy Pieters vooralsnog onveranderd

27/01/2022

Wielrenster Amy Pieters is al enkele weken onder behandeling in een Nederlands ziekenhuis na haar val op training in Spanje net voor de kerstdagen. De familie Pieters krijgt veel vragen over de huidige stand van zaken, maar er is vooralsnog weinig verandering te melden over de situatie, die door de familie als onzeker wordt ervaren. De wielrenster ademt zelfstandig, maar is momenteel niet bij kennis.

Neurochirurg en neurotrauma specialist professor Wilco Peul meldt het volgende over de status van Pieters: “Amy heeft een zeer ernstig hersenletsel, waarbij ze de eerste levensreddende operatie - de acute kritieke fase van kunstmatig coma op de Intensive Care - naar omstandigheden goed heeft doorstaan.  Qua langzaam herstel is ze nu, een maand na het trauma, net van de Intensive Care af en opgenomen op een klinische afdeling.  Dit brengt bij iedere patiënt met zeer ernstig hersenletsel een lange periode van onzekerheid met zich mee, waarin hersteloperaties kunnen leiden tot wisselingen in bewustzijn.”

“Momenteel is enige verbetering te zien in haar bewustzijn, maar is ze niet wakker en is het nog onvoorspelbaar hoe haar toekomst eruit zal zien. Na de ziekenhuisopname, als haar situatie qua lichamelijke gezondheid stabiel is, zal ze nog een langdurige revalidatie periode moeten krijgen.  Dit is voor Amy en haar familie een emotioneel zware periode weten we uit de ervaringen van andere mensen met ernstig hersenletsel.” 

Binnen Team SD Worx leeft iedereen met Amy en haar familie mee.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×