UPDATE Sprake van bewustzijn bij Amy Pieters

UPDATE Sprake van bewustzijn bij Amy Pieters

28/04/2022

De toestand van Amy Pieters is inmiddels gewijzigd. Er is sprake van bewustzijn. Dat wil zeggen dat ze enigszins non-verbaal kan communiceren.  Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren.

De artsen kunnen nog geen uitspraak doen over welke restverschijnselen en resterende mogelijkheden Amy Pieters overhoudt aan het hersenletsel.

De Nederlands kampioene wielrennen op de weg kwam eind december ten val tijdens een trainingskamp in Calpe. Zij verloor hierbij haar bewustzijn en liep zwaar hersenletsel op. Na een eerste levensreddende operatie in het ziekenhuis van Alicante verbleef Amy Pieters een lange periode in coma. Op 6 januari werd ze vanuit Spanje naar een ziekenhuis in Nederland vervoerd.

Sinds medio februari volgt Amy Pieters een specialistisch intensief neurorevalidatie traject bij één van de aangesloten instellingen van het netwerk EENnacoma. Vanuit deze instelling wordt toegewerkt naar een passend vervolg in het revalidatietraject.

De familie waardeert het enorme medeleven dat er wordt getoond, maar vraagt ook iedereen om de privacy van de betrokkenen te respecteren.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×