Blanka Vas verlengt contract tot en met 2027 bij Team SD Worx-Protime

Blanka Vas verlengt contract tot en met 2027 bij Team SD Worx-Protime

“Ideaal team om me verder ontwikkelen”

22/07/2024

Blanka Vas heeft haar contract  bij Team SD Worx-Protime verlengd tot en met 2027. De huidige wereldkampioene bij de beloften kiest voor continuïteit bij de ploeg waar ze sinds juni 2021 al onder contract staat. “Ik voel me hier goed en krijg hier veel vrijheid. Ik ben ervan overtuigd dat Team SD Worx-Protime de ploeg is waar ik me verder kan blijven ontwikkelen”, aldus de Hongaarse kampioene.

Gekoppelde rensters: Blanka Vas

Blanka Kata Vas tekende medio 2021 een contract bij Team SD Worx-Protime. De nog altijd pas 22 jarige Hongaarse liet de afgelopen seizoenen zien dat ze stappen maakt. Afgelopen seizoen wist ze WorldTour-zeges in de Giro Donne en Tour de Suisse te boeken, terwijl ze dit jaar o.a. twee dagen leidster in de Vuelta a España Femenina was.

Sportief manager Danny Stam: “Blanka is een megatalent. Ze heeft moeilijke momenten gekend, maar ze laat zien dat ze uit het goede hout gesneden is. Ze is een allround renster die al aangetoond heeft dat ze ritten in belangrijke etappekoersen kan winnen. Ook in de klassiekers zou ze haar mannetje moeten kunnen staan. We investeren de komende jaren verder in haar ontwikkeling en zijn blij met deze verlenging tot 2027. Je ziet nu best vaker langere contracten in het vrouwenwielrennen. Dat is mogelijk omdat onze hoofdsponsors SD Worx en Protime voor stabiliteit zorgen. Als je echt vertrouwen in iemand hebt zoals wij met Blanka Vas, dan houd je ze ook graag langer in je team.”

Blanka Vas hoefde niet lang na te denken over de contractverlenging. “Ik voel me goed bij Team SD Worx-Protime. De atmosfeer binnen de ploeg past bij mij. Ik mag cyclocross met de weg en mountainbike combineren. Ik krijg veel vrijheid en voel me hier gewoon thuis.”

“Ik heb al veel geleerd van mijn ervaren ploeggenoten. Ik rijd aan de zijde van meerdere toprensters en steek daar veel van op. Mijn mooiste zege tot nu toe is die in de Giro. Ook de wereldtitel bij de U23 is een hoogtepunt. Daar haal ik veel vertrouwen uit. Dit jaar stond het geluk nog niet aan mijn zijde, maar ik moet mij op de positieve dingen focussen. Ik herstel beter en voel dat ik stappen aan het zetten ben. Mijn doelstellingen voor de toekomst zijn dat ik voor zeges wil gaan, sterker wil worden in het klimwerk en meer aanwezig wil zijn in finales. Ik kijk er ook naar uit om met Anna van der Breggen te koersen. Ik stak de afgelopen drie jaar al veel van haar op als mijn trainster. Ik kijk naar haar op en kijk er naar uit om samen met haar een rugnummer op te spelden.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×