Lorena Wiebes sprint oppermachtig naar de winst in openingsrit Vuelta a Burgos

Lorena Wiebes sprint oppermachtig naar de winst in openingsrit Vuelta a Burgos

“Graag zo veel mogelijk etappezeges”

18/05/2023

Na een dikke maand zonder wedstrijden heeft Lorena Wiebes in haar eerste de beste koers meteen weer haar klasse als sprintster getoond. In Vuelta a Burgos kwam de Europese kampioene voor het eerst in actie sinds de Amstel Gold Race. In een winderige etappe stond er geen maat op haar sprintsnelheid. Wiebes pakt zo ook de eerste leiderstrui in Vuelta a Burgos. “Mooi om al een rit op zak te hebben. Ik hoop nog eens te kunnen toeslaan”, keek Wiebes direct vooruit.

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

In de eerste etappe van de Vuelta a Burgos speelde de wind een hoofdrol. De hele dag was het zaak om attent voorin te blijven om geen potentiële waaier te missen. De laatste tien kilometer stond er tegenwind, wat het voor vluchters lastig maakte om weg te blijven. Zo draaide het op een sprint uit. Elisa Balsamo begon vroeg, maar er stond geen maat op Lorena Wiebes. De Nederlandse sprintte afgetekend naar de winst.

Wiebes kende na de Amstel Gold Race een rustperiode waarna ze weer rustigaan haar trainingen oppakte. De Vuelta a Burgos is haar eerste koers na 32 dagen zonder rugnummer gereden te hebben. Wiebes: “Het was een lastige etappe. Er stond veel tegenwind. Het ging er ook razendsnel aan toe op de laatste beklimming van de dag. Maar mijn ploeg Team SD Worx had het goed onder controle. Ik kon me klaar maken voor een sprint. In de finale heerste er chaos, waardoor onze lead-out niet als gepland verliep. Maar ik kon een goede positie bemachtigen en van daaruit mijn eigen sprint rijden.”

Dankzij haar zege, pakt Lorena Wiebes ook de eerste leiderstrui van de Vuelta a Burgos. “Morgen wacht een lastige finish bergop, waar we met de ploeg opnieuw voor de etappezege willen gaan. Daarnaast willen we geen tijd verliezen met Demi Vollering, want in de vierde etappe zal het algemeen klassement bepaald worden. Deze leiderstrui is mooi, maar het draait toch meer om ritzeges bij mij.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×