Lorena Wiebes bekroont ijzersterke teamprestatie met fenomenale zege na lange sprint

Lorena Wiebes bekroont ijzersterke teamprestatie met fenomenale zege na lange sprint

“Extra gemotiveerd nadat ik vrijdag werd gediskwalificeerd”

20/05/2023

De derde rit van Vuelta a Burgos naar Aranda de Duero  was op voorhand aangekondigd als een sprintersetappe. Een vroege vlucht hield het lang vol, maar na een kilometerslange achtervolging door Team SD Worx kon Lorena Wiebes toch nog haar snelheid uitspelen. De Europese kampioene moest haar eindsprint van ver beginnen en hield het indrukwekkend uit tot aan de finishlijn. Een fenomenale zege dus voor Lorena Wiebes en Team SD Worx. “Het was erg spannend, maar het team was opnieuw ijzersterk vandaag”, aldus Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

De derde rit van Vuelta a Burgos is een nagelbijter geworden. Op 10 kilometer van het einde had de kopgroep nog een minuut voorsprong. Team SD Worx beulde op kop van het peloton, waardoor de koplopers in de laatste kilometers in zicht kwamen. Toch hadden de vluchters met nog 800 meter te gaan nog steeds 11 seconden voorsprong. “Het team werkte keihard vandaag. Toen we de laatste kilometer in gingen, dacht ik nog dat de kopgroep het zou halen. Ik zat in Demi Vollering haar wiel”, keek Wiebes terug.

De leidster in de WorldTour trok vervolgens de sprint aan voor haar ploeggenote Wiebes, die de kopgroep nog wist te overvleugelen. “Op het laatste rechte stuk vertraagden de vluchters. Demi ging op dat moment vol gas en daarna begon ik mijn sprint. De kopgroep was daarbij een goed mikpunt om te blijven sprinten”, vertelde de 24-jarige sprintster.

De dominantie van Team SD Worx wordt ondersteund door het feit dat Wiebes al de 24ste zege van het seizoen binnen haalde. Het is voor het Nederlandse WorldTeam ook de negende overwinning op rij. Wiebes: “Hier hebben we de hele winter voor gewerkt. Ik was ook extra gemotiveerd om te winnen door mijn declassering van gisteren. Morgen willen we het werk afmaken en ga ik all-in voor Demi. Het is tijd om haar te bedanken voor al het werk gedurende de afgelopen dagen.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×