Demi Vollering heerst op Lagunas de Neila; Team SD worx wint na Itzulia ook in Vuelta a Burgos alle ritten en eindklassement

Demi Vollering heerst op Lagunas de Neila; Team SD worx wint na Itzulia ook in Vuelta a Burgos alle ritten en eindklassement

"The winner takes it all"

21/05/2023

Demi Vollering en Team SD Worx blijven geschiedenis schrijven. Nadat het Nederlandse WorldTeam alle etappes en de eindwinst pakte in Itzulia, doet het dat kunstje nog eens over in Vuelta a Burgos. Bovenop Lagunas de Neila stond er nog maar eens geen maat op Demi Vollering, die voor het tweede jaar op rij de slotrit van de Vuelta a Burgos wint. De leidster in de WorldTour pakt zo ook overtuigend de eindzege. “De winnaar neemt het allemaal. Dit was de perfecte wedstrijd van het team. Ze brachten me perfect tot aan de voet van de klim, waarna ik het afmaakte.”

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

De laatste etappe van de Vuelta a Burgos zou beslissen over de eindwinst. Team SD Worx nam meteen het heft in handen en hield de kopgroep met Sara Martín, Alexandra Manly en Elisa Balsamo binnen bereik. De ploeg van Danny Stam legde richting de Lagunas de Neila een snedig tempo op. Vollering: “Het team werkte keihard voor mij. De hele dag hadden we de controle en waren mijn ploeggenoten aan het beuken op kop van het peloton. Marlen Reusser leidde me richting de klim in. Toen ze aangaf dat het erop zat voor haar, dacht ik: dan ga ik maar gewoon.”

Waarna Demi Vollering in de laatste acht klimkilometers solo op zoek ging naar de etappe -en eindwinst. “Als je een gat kunt creëren, dan kan je in je eigen stabiele tempo naar boven rijden. Natuurlijk moet je de kloof behouden, maar ik wilde ook zien hoe snel ik naar boven kon rijden. Dit is goed voor wat er nog komt in de toekomst. Ik win hier veel zelfvertrouwen uit met het oog op de Tour de France Femmes.”

Demi Vollering won zo niet alleen de slotrit, maar is ook afgetekend eindwinnares met een voorsprong van 2:07 op Shirin van Anrooij en 2:11 op Ashleigh Moolman-Pasio. “Danny Stam zong de laatste meters ‘The winner takes it all’ in mijn oortje. Dit was de perfecte race van Team SD Worx. We waren elke dag hard aan het werk voor het best mogelijke resultaat en deden dat echt als een team. We mogen hier dus echt trots op zijn.”

De zegeteller van Team SD Worx komt zo op 26 zeges. De vierde etappe en de eindzege in Vuelta a Burgos zijn goed voor de tiende en elfde zege op rij voor het team.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×