Team SD Worx-Protime mikt op eindwinst in Tour de Suisse

Team SD Worx-Protime mikt op eindwinst in Tour de Suisse

13/06/2024

De Tour de Suisse vormt de laatste belangrijke graadmeter voor de nationale kampioenschappen. Team SD Worx-Protime trekt met een uitgebalanceerd team richting Zwitserland om de eindwinst van Marlen Reusser uit 2023 te verdedigen. “Het is jammer dat we Marlen Reusser door ziekte missen in haar thuisronde, maar voor Demi Vollering voelt dit ook als een thuiskoers”, blikt ploegleidster Anna van der Breggen vooruit.

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Switzerland - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Niamh Fisher-Black Chantal van den Broek-Blaak Mischa Bredewold Marie Schreiber Femke Gerritse - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

“Eerste twee dagen bepalend voor eindwinst”

De vier etappes van de Tour de Suisse vinden dit seizoen plaats in het Zwitserse kanton Vaud. Daar treffen de rensters een uitdagend en lastig parcours. “De eerste etappe is direct al heel lastig. De afstand van de rit mag met 59 kilometer misschien weinig zijn, maar de Col de la Croix is direct heel lastig”, zegt Van der Breggen. “Dit is direct een pittige rit.”

“De klimtijdrit op de tweede dag vanuit Aigle is 15,7 kilometer lang, maar ook heel pittig. Ook hier moeten de nodige hoogtemeters overwonnen worden. Eigenlijk is het een atypische opbouw van een etappewedstrijd. De eerste twee ritten zullen voor een groot deel bepalen hoe het klassement eruit zal zien. Dan weten we hoe we de laatste twee mooie ritten in moeten gaan.”

Natuurlijk zal Team SD Worx-Protime Marlen Reusser in de Tour de Suisse missen. Vorig jaar wist de Zwitserse kampioene de ronde op eigen bodem te winnen. Nu is ze herstellende van een koortsinfectie. “Met Marlen heb je met dit rittenschema met een zware tijdrit altijd een favoriet in huis. Voor Demi voelt deze ronde in Zwitserland ook een beetje als een thuiswedstrijd. Na het Spaanse blok heeft zij enige rust genomen, waarna ze weer goed heeft getraind. Dit is voor haar ook een uitdagend parcours waar ze goed tot haar recht komt.”

Vollering wordt in Zwitserland bijgestaan door Niamh Fisher-Black, Mischa Bredewold, Femke Gerritse, Chantal van den Broek-Blaak en Marie Schreiber. “Vorig jaar wist Niamh een rit te winnen in Zwitserland. Die kans kan zich nu zeker ook weer voor doen. Ook Niamh heeft een goed trainingsblok achter de rug. Ook voor Femke en Mischa liggen er kansen op dit traject. Al zullen de eerste twee ritten bepalend zijn hoe we de laatste twee mooie ritten gaan aanpakken.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×