PREVIEW Strade Bianche

PREVIEW Strade Bianche

Vol vertrouwen richting Strade Bianche

04/03/2022

Team SD Worx trekt met vertrouwen richting de Strade Bianche, waar het zal proberen om de winst van Chantal van de Broek-Blaak van vorig jaar te verdedigen. Na de sterke teamprestatie in het openingsweekend blikt sportief manager Danny Stam met vertrouwen vooruit. “We hebben al getoond dat de vorm goed is."

Gekoppelde wedstrijd: Strade Bianche - Gekoppelde rensters: Chantal van den Broek-Blaak Anna Shackley Niamh Fisher-Black Demi Vollering Lotte Kopecky

Op zaterdag 5 maart vindt de achtste editie van de Strade Bianche plaats. De klassieker van de witte grindwegen met 8 sectoren en in totaal 31,4 kilometer gravelroads in Toscane. Vorig jaar won Chantal van den Broek-Blaak in Siena. “Het is een van de mooiste overwinningen uit mijn carrière. Dat kan ik niet meer overtreffen. Dat ik een zware wedstrijd zoals Strade Bianche kon winnen, kwam toch wel wat als een verrassing. Dankzij het ploegenspel kwam ik in de perfecte positie om het af te maken. Ook dit jaar hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een zege."

Ik heb er dus vertrouwen in dat we ook dit jaar succesvol zullen zijn vanuit de collectieve sterkte van dit team, te beginnen in Strade.

Chantal van de Broek-Blaak

“Bij mij is de druk eraf. De Strade staat op mijn palmares, dat is een leuke manier om naar de race toe te leven. Het openingsweekend leert me dat we klaar zijn. Collectief, bedoel ik dan. We hebben in zowel Omloop Het Nieuwsblad als Omloop van het Hageland de koers mee bepaald. Winnen zat er nog niet in, maar we leven met veel vertrouwen toe naar het voorjaar. We zullen ook nu weer meedoen voor de prijzen”, verzekert Van de Broek-Blaak.

Het was ons doel om sterk te openen. Ook in de Strade Bianche tekenen we present met een ploeg waarvan we weten dat die kan meestrijden voor de prijzen.

Sportief manager Danny Stam

Dominant

Hier en daar wordt de vraag gesteld of Team SD Worx zonder Anna van der Breggen nog steeds even succesvol zal kunnen zijn. “Dat vang je niet zomaar op”, bevestigt Van de Broek-Blaak. “Het is inderdaad lastiger geworden omdat je met Anna altijd de garantie had dat je nog iemand had zitten voor de finale, maar met Lotte (Kopecky) en Marlen (Reusser) zijn er twee supersterke meiden bij. Ook Demi (Vollering) liet gelijk zien dat ze er weer staat. Ik heb er dus vertrouwen in dat we ook dit jaar succesvol zullen zijn vanuit de collectieve sterkte van dit team, te beginnen in Strade.” 

Sportief manager Danny Stam beaamt dat. “Als je ziet hoe dominant we aanwezig waren in het openingsweekend, dan sterkt ons dat voor wat nog volgt. Het was ons doel om sterk te openen. Ook in de Strade Bianche hebben we een ploeg waarvan we weten dat die kan meestrijden voor de prijzen.”

Ontdek onze selectie hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×