Demi Vollering verlengt tot eind 2024 bij Team SD Worx

Demi Vollering verlengt tot eind 2024 bij Team SD Worx

02/02/2022

Demi Vollering heeft haar contract met Team SD Worx tussendoor opengebroken en verlengd tot eind 2024. Met haar overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik, La Course en de Women’s Tour heeft Vollering vorig seizoen aangetoond een van de beste wielrensters van het peloton te zijn.

Gekoppelde rensters: Demi Vollering

“Ik ben blij dat ik de komende drie jaar bij Team SD Worx kan blijven”, stelt Vollering. “Het vertrouwen dat de ploeg in mij uitspreekt, vind ik heel belangrijk. Deze ploeg voelt als een tweede familie, mijn super teamgenoten en fijne sponsoren. We helpen elkaar door goede tijden maar de afgelopen weken bleek ook maar weer hoe belangrijk mijn ploeg is in moeilijke tijden. We hebben heel erg veel steun aan elkaar en dat vind ik heel mooi en bijzonder.”

Met haar 25 jaar heeft Vollering nog een hele toekomst voor zich. “Ik hoop richting de Olympische Spelen in Parijs in 2024 een van de beste wielrensters van de wereld te worden. Ik wil dan ook in de grootste wedstrijden schitteren. Zo hoop ik in de Tour de France ooit de gele trui te dragen en deze ronde ook te winnen. Ook in het eendagswerk wil ik net als vorig jaar in de klassiekers voor de overwinningen mee spelen en dat hoop ik ook op het WK op de weg te kunnen laten zien.

Het vertrouwen dat de ploeg in mij uitspreekt, vind ik heel belangrijk. Deze ploeg voelt als een tweede familie, mijn super teamgenoten en fijne sponsoren. 

Demi Vollering

“Demi heeft het afgelopen jaar aangetoond dat ze tot de wereldtop behoort. Daarbij bleek al vrij snel dat zij perfect in deze ploeg past. Doordat Anna van der Breggen na vorig seizoen als wielrenster is gestopt, hadden wij nood aan een sterke kracht voor de heuvelklassiekers en het zwaardere rondewerk. Met het vastleggen van Demi voor de komende drie seizoenen hebben we voor dit terrein een stabiele basis. Vorig jaar heeft ze direct al aangetoond dat ze grote wedstrijden kan winnen. Daarom kijken we vol vertrouwen met haar naar de toekomst.”

Vollering vindt het verder belangrijk om als wielrenster een inspiratiebron voor anderen te zijn. “Om bijvoorbeeld gezond te leven en veel te bewegen in de buitenlucht”, zo geeft ze aan. “Daarbij hoop ik een inspiratie te zijn voor de volgende generatie (jonge) meiden om te gaan wielrennen. Binnen de ploeg wil ik ook grote talenten als Niamh Fisher-Black, Anna Shackley en Blanka Vas verder op weg helpen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×