Team SD Worx – Protime trapt Vuelta España met derde plek af

Team SD Worx – Protime trapt Vuelta España met derde plek af

“Tevreden over ploegentijdrit”

29/04/2024

Gekoppelde wedstrijd: La Vuelta Feminina 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Blanka Vas Barbara Guarischi Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Met een derde plek in de ploegentijdrit is Team SD Worx – Protime aan de Vuelta España Femenina begonnen. De ploeg verloor een seconde op winnaar Lidl-Trek en Visma | Lease a Bike. “Ik vind dat we een goede ploegentijdrit hebben gereden en dat we tevreden kunnen terugkijken op deze ouverture”, geeft sportief manager Danny Stam aan.

Dat het verschil slechts één seconde is, maakt de teleurstelling over het mislopen van de ritzege niet groter bij Stam. “We moeten ook zo eerlijk zijn dat wanneer Ellen van Dijk bij Lidl-Trek niet in de laatste kilometer valt het verschil groter zou zijn. We liepen op het einde wel iets in op hen, maar we hadden de achterstand bij het eerste tussenpunt van dertien seconden nooit goed gemaakt. Zo realistisch moeten we zijn.”

Stam zag dat Marlen Reusser weer op niveau reed. De Zwitserse tijdrijdster kwam zwaar ten val in de Ronde van Vlaanderen en maakt in Spanje haar rentree. “Zoals verwacht was Marlen een van de motoren in deze ploegentijdrit. Ze zit al op een goed niveau en ik denk dat ze alleen maar sterker kan worden gedurende deze ronde.”

Ook Demi Vollering maakte een goede indruk en verliest voor het klassement dus ook maar één seconde op enkele andere concurrentes. Dat geldt ook voor Niamh Fisher-Black. “Zij had als opdracht om niet op kop te komen. Met haar was ons doel om geen tijd te verliezen. We zijn er dus met onze drie klassementsvrouwen goed door gekomen. Het verschil is minimaal gebleven. Dit resultaat geeft vertrouwen voor de rest van deze ronde.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×